TRANSFERUURTJE: Hectische dagen bij Ajax én PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Hectische dagen bij Ajax én PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Gisteren stonden FC Utrecht en Ajax nog lijnrecht tegenover elkaar op het veld in De Galgenwaard, vandaag hebben de twee clubs binnenskamers een transferakkoord bereikt betreft Sean Klaiber. De rechtsback keert vrijwel zeker terug in Utrecht, zo meldt Voetbal International. Ajax is bereid om Klaiber transfervrij te laten gaan, zodat hij voor drie jaar kan tekenen in de Domstad.

Ooit kwam hij met hoge verwachtingen naar PSV, maar al met al is zijn dienstverband in Eindhoven uitgelopen op een deceptie: nu vertrekt Derrick Luckassen definitief bij de club. De inmiddels 27-jarige Luckassen kostte in 2017 nog de nodige miljoenen, toen hij overkwam van AZ. Nu is hij voor een peulenschil op weg naar Frankrijk.

Het is onzeker of Anwar El Ghazi daadwerkelijk de PSVselectie komt versterken. De vleugelaanvaller zorgt zelf voor een blokkade door diens salariseisen. Er werd zondag al bericht over een akkoord met Aston Villa, maar schrijft het Eindhovens Dagblad zondagavond: “Hoewel de club kan voldoen aan de transfersom die Aston Villa vraagt, rond 2,5 miljoen euro, kan PSV niet het huidige Premier League-salaris van El Ghazi matchen.”

Antony mag zich bijna speler van Manchester United noemen. Volgens De Telegraaf hebben Ajax en de Engelse topclub zondag overeenstemming bereikt over een monstertransfer. Antony ‘gaat zorgen dat voor het eerst in de historie een Eredivisie-speler wordt verkocht voor meer dan 100 miljoen-euro’. De totale som ligt namelijk op 102 miljoen euro.

Buitenland:

Frenkie de Jong is geconfronteerd met een dramatische ontwikkeling bij FC Barcelona. De Oranje-international moet naar verluidt fors inleveren en dat op een moment waarop hij zijn basisplaats kwijt lijkt te zijn. Volgens Gerard Romero heeft FC Barcelona een officieel voorstel gepresenteerd aan De Jong. Mocht de middenvelder blijven, dan wil de clubleiding dat hij 35 tot veertig procent van zijn huidige salaris inlevert. Ter herinnering: door de coronacrisis moest hij eerder al salaris inleveren en een deel daarvan is verwerkt in het actuele bedrag.

Erik ten Hag was tot aan gisteren de eerste die de geruchten over een mogelijk vertrek van Cristiano Ronaldo de kop in drukte. Het was volgens de trainer van Manchester United lang ondenkbaar dat de Portugees vertrekt. Inmiddels is dat anders. De trainer werd na de wedstrijd tegen Southampton gevraagd naar de situatie rondom de Portugese superster. Ronaldo werd voor de tweede wedstrijd op rij gepasseerd door de Nederlander. “Ik kan niet garanderen dat Cristiano Ronaldo bij Manchester United blijft”, zei Ten Hag tegen BT Sport.

Wint United van Leicester? Verdubbel je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat El Ghazi nog naar PSV deze transferwindow?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie