Lof voor PSV’er: “Echt een beest, wát een kerel”

Foto: Lof voor PSV’er: “Echt een beest, wát een kerel”

Met speels gemak kreeg PSV gistermiddag promovendus Excelsior over de knie: het werd uiteindelijk 1-6 op Woudestein. Voor rust was het verschil reeds gemaakt, mede dankzij twee goals van Ibrahim Sangaré.

De Ivoriaan kopte eerst een corner imposant binnen, even later volleerde hij een voorzet van Cody Gakpo tegen de touwen. Rapporteur Pierre Vermeulen kiest dan ook voor Sangaré in zijn Elftal van de Week, in De Telegraaf. “Sangaré is echt een beest bij PSV. Wat een kerel! Hij hoeft eigenlijk niet te springen om ook nog eens door de lucht de baas te zijn. Hij straalt power uit en was met zijn twee goals ook nog eens beslissend. PSV mag in de handen knijpen dat hij binnenboord blijft”, aldus Vermeulen, oud-speler van onder meer Oranje en PSG.

Veerman

Naast Sangaré staat in het prestigieuze elftal ook ploeggenoot Joey Veerman, die de 0-1 maakte in Kralingen. “Hij heeft zoveel klasse, dat zag je ook weer bij de eerste goal. Iedere echt goede speler heeft een bepaald trekje dat aan hem kleeft en bij hem is het dat hij soms wat kan zeuren. Dat moet minder. Hij kan heel groot worden en soms zie je in hem al een international.”

Gakpo

Tot slot stond in de voorhoede van Vermeulen ook nog Cody Gakpo. “Hij werd eruit gehaald tegen Excelsior, anders had hij er bij wijze van spreken acht gemaakt. Hij kan zó makkelijk voetballen, goh. Geef hem een centimeter en hij pakt een meter. Hij heeft alles wat hem tot een topper kan maken. Hij is nog altijd jong, kan nog steeds doorgroeien bij PSV. Als hij een transfer maakt naar Manchester United bijvoorbeeld, dan ligt de lat op zijn hoogst. De Engelse stijl zal in het begin wennen zijn, maar hij heeft fysiek ook nog eens alles zich aan te passen.”

TIP: Verdien 11 keer je inleg als PSV gelijkspeelt tegen FC Volendam!

Sangare is de beste middenvelder van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie