Van Nistelrooy reageert op veelbesproken interview Veerman

Foto: Van Nistelrooy reageert op veelbesproken interview Veerman

Na afloop van de 0-1 nederlaag tegen Rangers FC vertelde Joey Veerman dat hij zelf vond dat hij op ‘8’ had moeten spelen, in plaats van op ’10’. Onder meer oud-international Wesley Sneijder vond het een ‘dramatisch interview’ en betichtte de Volendammer van een gebrek aan zelfkritiek.

Trainer Ruud van Nistelrooy richt zich echter liever op de ‘juiste reactie’ van Veerman vandaag tegen Excelsior (1-6 zege, openingstreffer van Veerman). “Het was een goede reactie na woensdag en na de reacties die op zijn interview zijn ontstaan. Hij begrijpt het. De reactie van vandaag laat zien dat hij er heel goed op heeft gereageerd.”

“Hij begrijpt dat hij zichzelf moet beschermen op sommige momenten. Niet alleen zichzelf, maar ook de club en het team”, gaat Van Nistelrooy verder. “Hij is natuurlijk een spontane jongen en hij zegt weleens wat, maar het niveau waarop hij zich nu begeeft, is natuurlijk heel hoog. Dan moet je er een beetje in mee groeien. En dat doet hij.”

Zure nasmaak weggespoeld

De ruime zege in Kralingen was meer dan welkom na het midweeks drama, erkent de PSV-trainer tot slot op ESPN: “Ik vind de reactie top van het team. Daar hebben we het van tevoren over gehad. Je gaat naar het kunstgras van Excelsior. Het is dan de vraag wat de uitschakeling doet met het team. Maar ik heb en had vertrouwen in deze groep, er zit weerbaarheid en karakter in. Er zitten verschillende types in en het vult elkaar goed aan. We zijn nog maar acht weken bezig. We hebben veel wedstrijden gespeeld en daardoor lijkt het alsof we al een half jaar bezig zijn. Ik ben heel tevreden waar we nu staan.”

TIP: Ruim 1.7x je inleg als PSV woensdag met minstens 2 goals verschil wint van Volendam!

Dat interview van Veerman was helemaal niet zo slecht

  • Eens, de kritiek is overdreven
  • Oneens, de kritiek is terecht
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie