PSV verslaat Excelsior met klinkende cijfers

PSV heeft ook de derde Eredivisie-wedstrijd met klinkende cijfers gewonnen. De Eindhovenaren boekten op bezoek bij Excelsior een 1-6 overwinning.

Excelsior en PSV wonnen allebei hun eerste twee competitieduels, maar in het onderlinge duel bleken de krachtsverschillen groot. Uitgerekend de zoveel besproken Joey Veerman schoot al in de tweede minuut de 0-1 op het scorebord in Rotterdam. Excelsior bood daarna wel even tegenstand, waarbij doelman Walter Benítez in actie moest komen om een blunder van Philipp Max onschadelijk te maken.

Zonder te imponeren liep PSV al voor rust uit naar een 0-3 voorsprong. Ibrahim Sangaré verdubbelde de marge door een hoekschop overtuigend binnen te knikken en diezelfde middenvelder zorgde op aangeven van Cody Gakpo ook voor het derde doelpunt. Gakpo zelf scoorde tussendoor ook bijna, maar zijn inzet teisterde de paal. Doelman Stijn van Gassel hield ook Veerman van zijn tweede treffer af.

In de tweede helft speelde PSV met de promovendus. Xavi Simons zorgde voor het vierde doelpunt door koelbloedig te blijven na een pass van Érick Gutiérrez en Gakpo pikte alsnog zijn doelpunt mee door in tweede instantie af te ronden. Die score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat Ruud van Nistelrooy zijn team meerdere kansen onbenut zag laten.

Excelsior kreeg nog wel de gelegenheid om de eer te redden. Bij een hoekschop kreeg Siebe Horemans alle vrijheid en hij was verantwoordelijk voor het feit dat Benítez wéér geen clean sheet noteerde. Opnieuw Simons eiste het slotakkoord op: 1-6.

Scoreverloop: 0-1 (2′) Joey Veerman, 0-2 (29′) Ibrahim Sangaré, 0-3 (45′) Ibrahim Sangaré, 0-4 (56′) Xavi Simons, 0-5 (59′) Xavi Simons, 1-5 (74′) Siebe Horemans, 1-6 (84′) Xavi Simons

TIP: Eindigt PSV-Volendam in 4-0? Win 8,50 keer je inleg via Unibet!

Wie gaat dit seizoen landskampioen worden?