Vitesse richt zich op en scoort eerste punt

Vitesse is ongelooflijk slecht aan het nieuwe seizoen begonnen en tegen RKC Waalwijk was het aanvankelijk wéér niet veel soeps. De mannen van coach Thomas Letsch kwamen op een 0-2 achterstand, maar vochten zich terug en uiteindelijk werd het 2-2.

Gisteren vertelde Letsch al: “We hebben drie wedstrijden achtereen verloren. Ik wil nu een reactie zien van de groep. Ik wil energie zien. Intensiteit. Ik wil een eenheid zien. Dat is de eerste voorwaarde om succes te boeken.” En dat was aanvankelijk best te zien in de GelreDome: Vitesse nam het heft in handen en was de bovenliggende partij.

Toch was het RKC dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam via Florian Jozefzoon, die weg werd gestuurd door Patrick Vroegh (oud-Vitesse) en Kjell Scherpen versloeg. Na de pauze werd het nog wat erger voor de thuisploeg, want Iliass Bel Hassani zorgde uit een directe vrije trap voor de 0-2.

Comeback

Daarna richtte Vitesse zich op, al werden de Arnhemmers ook ‘geholpen’ met een strafschop. Jurien Gaari vergreep zich aan Nikolai Baden Frederiksen en de bal ging op de stip. Matús Bero maakte vanaf elf meter geen fout. De thuisploeg ging op zoek naar meer en het werd 2-2 uit een corner: Ryan Flamingo kopte de bal tegen de touwen. Kort daarna kreeg Mohamed Sankoh nog een grote kans, maar hij stuitte op Etiënne Vaessen. In de slotfase had de 18-jarige spits de 3-2 alweer op zijn schoen, maar dit keer schoot hij van dichtbij naast.

Scoreverloop: 0-1 (35′) F. Jozefzoon, 0-2 (50′) I. Bel Hassani, 1-2 (61′) M. Bero, 2-2 (75′) R. Flamingo

TIP: Verdien 2.15 keer je inleg als Vitesse van FC Groningen wint!