‘PSV-fans: garantie voor een afgang’

Foto: ‘PSV-fans: garantie voor een afgang’

De nederlaag die PSV afgelopen woensdagavond leed tegen Rangers FC (0-1) was bijzonder pijnlijk, maar kreeg een extra dimensie door het gedrag van sommige supporters van de Eindhovenaren rondom de ‘Champions League-finale’…

Volgens Sjoerd Mossou hadden we dat wel aan kunnen zien komen. In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij namelijk: “Achteraf is het altijd makkelijk, maar dat PSV roemloos van Rangers zou verliezen, hadden we in de nacht van dinsdag op woensdag op zich al kunnen weten. Het gebeurde rond 05.00 uur op die vroege ochtend. Een groepje PSV-supporters was op het idee gekomen om een lading rotjes, astronauten en vuurpijlen af te knallen bij het Pullman-hotel in Eindhoven, want daar logeerden de Rangers. 

‘We zetten de wekker!’

Hij vervolgt: “Als de Schotse voetballers slecht zouden slapen, zo beredeneerden de Eindhovense ‘Ultras’ in al hun wijsheid, dan had PSV misschien meer kans om te winnen. ‘Weet je wat, jongens: we zetten de wekker! We doen het gewoon! Heeuj! Boereeuuh!’ Die infantiele gedachtegang heeft op zichzelf ook iets schattigs, eerlijk is eerlijk, maar een origineel idee kun je het niet echt noemen. (In Zuid- Amerika, Turkije of Marseille zijn voetballers er inmiddels zodanig aan gewend, dat ze bij elke zelfgemaakte nitraatbom prompt in slaap vallen.)”

Daar komt nog eens bij: “In ons suffe Nederland is het fenomeen ‘vuurwerk in de nacht’ bovendien een garantie voor een afgang. Alleen kneuzen met een overschot aan vrije tijd komen nog op het idee, vermoedelijk heeft het precies daarom zo’n averechts effect.”

TIP: Verdien 6.25 keer je inleg als PSV gelijkspeelt tegen Excelsior!

Garantie voor een afgang?

  • Ja…
  • Nee!
435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie