Van Seumeren deelt sneer uit aan Hake: ‘Vorig seizoen was het te soft’

Foto: Van Seumeren deelt sneer uit aan Hake: ‘Vorig seizoen was het te soft’

FC Utrecht sprak de hoop uit om de in de komende jaren de top drie van Nederland aan te kunnen vallen. Voorlopig lijken die ambities nog ver weg voor de Domstedelingen, die een beroerde start van het seizoen kennen. Eigenaar Frans van Seumeren, die al vele jaren de drijvende kracht is achter het ambitieuze Utrecht, hoopt dat zijn club in de komende jaren toch structureel in de top vijf kan eindigen.

Van Seumeren laat in een interview met De Telegraaf weten dat hij vindt dat de ontwikkeling van Utrecht niet gestagneerd is na de behaalde vierde plek in 2017. “Met de club an sich gaat het goed. We hebben steeds meer toeschouwers en de businessclub loopt goed. We hebben een Economic Board in de regio Utrecht waar de 27 grootste bedrijven bij betrokken zijn, een beetje het Brainport-idee zoals ook bij PSV zichtbaar is. De omzet is ook flink gestegen. Toen ik kwam, was die 15 miljoen euro en nu 25 miljoen euro. Dus de club groeit, maar op sportief vlak wil ik de stap naar de top-5 maken en dat hebben we nog niet bereikt. Maar we presteren wel al zeven jaar op rij stabiel in de top-7 met het zevende transferbudget.”

Van Seumeren zegt zelf niet meer de portemonnee te trekken voor Utrecht. “De laatste vier, vijf jaar heb ik niet meer bijgelapt. Ik heb wel wat van mijn aandelen verkocht en de opbrengst daarvan weer in de club gestopt. Ik zit nu op 58 procent. Het is mijn doel om meer dan 50 procent in eigen hand te houden.”

Vaker Europees voetbal halen

Volgens van Seumeren heeft Utrecht wel te weinig gepresteerd in zijn tijdperk. “Ik ben veertien jaar bij de club en we hebben vier keer Europees voetbal gespeeld, waarvan één keer in de groepsfase met Ton du Chatinier als trainer. Met Erik ten Hag waren we er dicht bij tegen Zenit, maar de kopgoal van Sander van de Streek in de verlenging werd afgekeurd. En tegen Differdange en die ploeg uit Mostar ging het mis in de eerste voorronde die we speelden. Ik had er wel wat meer van verwacht. Ons doel is om eens in de drie jaar Europees voetbal te spelen.”

Van Seumeren stelt in het interview in De Telegraaf dichter op FC Twente en AZ te willen komen en stelde daarom onder andere ook Henk Fraser aan. “Vorig jaar vond ik het een beetje te soft. Ook in de groep. Daarom hebben we dat proberen om te draaien met Henk Fraser, die bekend staat als een karakterjongen, en ook spelers met een goede mentaliteit. We wilden er weer een beetje het oude Galgenwaard-dna in stoppen, want het was wat te lief en te clean allemaal.” Hoewel het er nog niet uitkomt bij Utrecht denkt van Seumeren dat het kwartje zo maar de andere kant kan gaan opvallen na komend weekend. “Je hebt van de week aan Erik ten Hag gezien dat het zo kan omslaan in het voetbal. Misschien zien we zondag wel een omslag tegen Ajax. Daar hoop ik wel op. Ik proef bij de groep de drang om zich te revancheren.

TIP: Wint FC Utrecht van Ajax? Pak 6x je inzet bij Unibet!

Eindigt Utrecht komend seizoen in de top vijf?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:37
1+
Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”
16:22
12+
Noa Lang met Nederlands elftal mee naar EK?
16:05
0+
Oosting treurt om ‘groot sportief verlies’ Twente: “Erg jammer”
15:51
61+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
124+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
35+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
299+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
315+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
113+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
74+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
62+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
337+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
192+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
164+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
218+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
271+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
144+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
108+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
93+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
200+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie