‘Slecht nieuws voor Feyenoord en PSV’

Foto: ‘Slecht nieuws voor Feyenoord en PSV’

Feyenoord en PSV zitten vrijdagmiddag in Pot 2 tijdens de Europa League-loting. De Rotterdammers mochten nog lang hopen op een plek in Pot 1, maar Olympiakos Piraeus redde donderdagavond via strafschoppen nog het vege lijf tegen Apollon Limassol. Een nederlaag van de Grieken had er voor gezorgd dat Feyenoord in Pot 1 terecht was gekomen.

Nu zijn de Rotterdammers, net als PSV, veroordeeld tot Pot 2. Feyenoord had nog uitzicht op Pot 1, maar die kans werd ook al kleiner doordat Dinamo Kiev en Rode Ster Belgrado vanuit de play-offs van de Champions League instroomden. Beide ploegen hebben een beter coëfficiënt. Feyenoord en PSV kunnen nu in ieder geval een sterke opponent verwachten uit Pot 1.

Mogelijke tegenstanders

In Pot 1 zitten onder andere de Engelse grootmachten Manchester United en Arsenal. Ook AS Roma en Lazio Roma behoren tot de mogelijke tegenstanders. Daarnaast kunnen de Eredivisie-clubs nog Sporting Braga, Roder Ster, Dinamo Kiev of Olympiakos treffen in de groepsfase.

In Pot 2 zitten eveneens een aantal sterke ploegen, die Feyenoord en PSV in ieder geval ontlopen. AS Monaco, Stade Rennais en Real Sociedad kunnen daardoor niet getroffen worden, eveneens als Malmö FF, Qarabag en Ludogorets. In Pot 3 lijken op voorhand Real Betis Sevilla, SC Freiburg en Fenerbahçe de meest lastige opponenten te zijn. In Pot 4 oogt het Turkse Trabzonspor als de meest lastige tegenstander. De loting is vrijdagmiddag om 13:00 uur.

Pot 1: AS Roma, Manchester United, Arsenal, Lazio, Sporting Braga, Rode Ster Belgrado, Dinamo Kiev, Olympiakos Piraeus. 

Pot 2: Feyenoord, Stade Rennais, PSV, AS Monaco, Real Sociead, Qarabag, Malmö FF, Ludogorets.

Pot 3: Sheriff Tiraspol, Real Betis, FC Midtjylland, Bodø/Glimt, Ferencváros, Union Berlin, SC Freiburg, Fenerbahçe

Pot 4: FC Nantes, HJK Helsinki, Sturm Graz, AEK Larnaca, Omonia Nicosia, FC Zürich, Union Sint-Gillis, Trabzonspor.

TIP: Scoort Feyenoord drie doelpunten of meer tegen Emmen? Verdubbel hier je inzet!

Halen PSV en Feyenoord de volgende ronde van de Europa League?

  • Ja
  • Nee, beiden niet
  • Alleen PSV
  • Alleen Feyenoord
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie