Schotten willen miljoenenboete PSV: “Schandalige taferelen”

Foto: Schotten willen miljoenenboete PSV: “Schandalige taferelen”

PSV beleefde sportief al geen te beste avond, ook op organisatorisch vlak ging het mis rondom het Philips Stadion. De supporters van de thuisploeg wachtten de spelersbus van Rangers op voor het stadion, waardoor de mannen van Giovanni van Bronckhorst een kwartier later dan gepland naar binnen konden. 

De Schotten zijn niet te spreken over de manier waarop PSV en de fans zijn omgegaan met de gasten uit Glasgow. De Schotse krant The Herald gaat er met gestrekt been in: “Dat de voorbereiding werd ingekort door alarmerende, vermijdbare en ronduit schandelijke taferelen buiten het stadion was het laatste wat de club nodig had. De bussen van Rangers werden omringd door ultra’s van PSV, die vuurwerk afstaken terwijl de klok doortikte richting de aftrap. De ’zogenaamde’ supporters bonkten op de bussen, maakten obscene gebaren en riepen walgelijke dingen.”

PSV

De krant pleit voor strenge straffen. “PSV moet streng gestraft worden door de UEFA vanwege het laten plaatsvinden van gebeurtenissen die gemakkelijk konden resulteren in fysiek leed of wellicht zelfs de uitkomst van de wedstrijd konden veranderen. Er moet een onderzoek komen naar hoe de onrust heeft kunnen plaatsvinden.”

Er wordt zelfs een boete van één miljoen euro (tot tien miljoen euro) geopperd. “Waarom was het optreden van politie en stewards dan zo jammerlijk onvoldoende? Een boete van zes cijfers zou helpen om een voorbeeld te stellen en andere clubs in Europa te waarschuwen dat zulke incidenten niet getolereerd zullen worden.”

The Sun zag dat de beïnvloedacties van de PSV-aanhang geen resultaat hadden. “De supporters van PSV deden er alles aan om een Schots feest in Eindhoven te voorkomen: ze probeerden de nachtrust van Rangers te verstoren door vuurwerk af te steken buiten het hotel en stopten zelfs de spelersbus op weg naar het stadion. Het was allemaal niet genoeg om een einde te maken aan de revival van Rangers onder leiding van Van Bronckhorst.”

The Daily Record hekelde ook de UEFA, die de aftrap niet wilde uitstellen wegens de ongeregeldheden. “Een verzoek om de aftrap uit te stellen werd afgewezen, maar Van Bronckhorst lachte het laatst dankzij de winnende goal in de tweede helft van Antonio Colak, die de Ibrox-club verzekerde van een plaats in de groepsfase van UEFA’s belangrijkste competitie voor het eerst in 12 jaar.”

TIP: Verdien 6.50 keer je inleg als PSV gelijkspeelt tegen Excelsior!

Verdient PSV een boete hiervoor?

  • Ja, maar niet zo hoog als gezegd wordt
  • Ja, van zes cijfers
  • Nee, niet nodig
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:08
1+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
50+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
13+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
45+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1306+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
922+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
95+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
662+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1646+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
653+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
613+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
584+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
340+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
101+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
149+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
53+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
220+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
86+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
35+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
107+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie