‘Uitvallen De Jong nekte PSV’

Foto: ‘Uitvallen De Jong nekte PSV’

Luuk de Jong hoopte op een glansrol in de allesbeslissende Champions League-voorrondewedstrijd tegen Glasgow Rangers. De spits kwam echter van de koude kermis thuis nadat hij in de rust noodgedwongen vervangen moest worden door een kuitblessure. 

Het uitvallen van de aanvoerder was van grote invloed op de wedstrijd, oordeelde Ruud van Nistelrooy na afloop. “Als hij geblesseerd afhaakt is dat een enorme klap voor het team. Vinicius, die net terug is van een blessure, kon maar kort spelen. En Vertessen heb je nog niet. Dus dat is dan een positie, waarin je net heel dun bezet bent. Dat was wel een klap.”

De Jong baalde zelf ook als een stekker: “Over 180 minuten waren de teams aan elkaar gewaagd, maar wij maakten een paar vergissingen. In de eerste helft hebben we meerdere goede kansen gehad en na rust ook nog één of twee. Als we een van die kansen benutten, wordt het een andere wedstrijd.”

Dat de ploeg uiteindelijk een tegendoelpunt kreeg uit een fout in de opbouw, ziet Van Nistelrooy niet als een symptoom van de Hollandse ziekte. “Het is bij ons geen must om altijd maar op te bouwen. Daar ben ik geen fan van. Om ook op te bouwen als er hoog druk wordt gezet.”

Voor Van Nistelrooy is het vooral zaak om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen na deze teleurstelling. Ook zal de trainer de wedstrijd nog wel een keertje terugkijken. “We moeten analyseren en kijken waarop we ons kunnen verbeteren. De start was in de Super Cup tegen Ajax, die we wonnen. Daarna de dubbel tegen Monaco, twee wedstrijden in de competitie en de uitwedstrijd tegen Rangers. Qua resultaat was dat prima. Ditmaal is het niet gelukt om te winnen. Er zijn nog volop dingen die we beter kunnen doen. En het aantal tegengoals is één van die dingen.”

TIP: Wint PSV van Excelsior? De odd is 1.28x!

Blessure De Jong is oorzaak dat PSV niet door is naar Champions League

  • Eens
  • Oneens
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie