Hancko laat zich uit over Feyenoord-transfer

Foto: Hancko laat zich uit over Feyenoord-transfer

David Hancko is blij met zijn transfer naar Feyenoord. De Slowaakse verdediger vertelt in gesprek met De Telegraaf over de interesse van de Rotterdammers en onthult welke clubs hij in het verleden heeft afgewezen om uiteindelijk in Rotterdam te kunnen eindigen. 

Aan het begin van deze transferzomer klopte Feyenoord al aan bij Sparta Praag, de vorige werkgever van de 24-jarige Slowaak. De international kon destijds nog niet losgeweekt worden, mede door het ontbreken van de transferinkomsten van Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en Marcos Senesi. 

Na het vertrek van de Argentijnse verdediger (naar Bournemouth, red.) kwam er naast een transfersom van 15 miljoen euro binnen, ook een selectieplek vrij. Hancko, die in het verleden interesse van Franse clubs genoot en ook in de belangstelling stond van West Ham United, wist wat hij wilde. 

Feyenoord

Ik voelde dat Feyenoord mij heel graag wilde, want er was al heel lang interesse”, vertelt de verdediger in De Telegraaf. “Vorig seizoen zag ik beelden van Feyenoord tegen Slavia Praag in de Conference League. Wij speelden met Sparta Praag in de Tsjechische competitie tegen Slavia en dus gebruikte onze trainer beelden van Feyenoord om ons voor te bereiden. Feyenoord voelt voor mij als een geweldige stap.”

Hancko zat al op de tribune in het Mandemakers Stadion om zijn nieuwe ploeg tegen RKC Waalwijk in actie te zien. In De Kuip is hij nog niet geweest. “Ik was nog niet in het stadion geweest, maar ik keek er wel elke keer naar als ik er langsreed met de auto.”

De zeven miljoen euro die Hancko Sparta Praag oplevert, doet het ongetwijfeld goed bij de achterban van de Tsjechische topclub. De clubkleuren van Feyenoord konden op minder waardering rekenen. Dat zijn immers dezelfde als stadsgenoot en aartsrivaal Slavia Praag. “De Sparta Praag-fans vonden het niet zo mooi, maar het belangrijkste is natuurlijk het logo dat op dit shirt zit.”

TIP: Pakt Feyenoord de overwinning tegen FC Emmen? De odd is 1.3x!

 

Gaat Hancko het maken?

  • ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie