‘Newcastle breekt clubrecord voor oud-Eredivisionist’

Foto: ‘Newcastle breekt clubrecord voor oud-Eredivisionist’

Newcastle United haalde deze zomer onder andere Sven Botman op bij Lille, maar zijn nog niet klaar op de zomerse transfermarkt. Volgens Daily Mirror is er een akkoord bereikt met Real Sociedad over de transfer van Alexander Isak. De oud-speler van Willem II gaat voor meer dan zeventig miljoen euro de overstap naar de Premier League maken. 

Met de deal breekt Newcastle United, dat in handen is van steenrijke Arabieren, het transferrecord van de club. In Newcastle moet Isak de aanvallende zorgen voor trainer Eddie Howe verlichten. Eerste keuze Callum Wilson kampt (te) vaak met fysieke ongemakken, terwijl winteraanwinst Chris Wood na een half jaar nog steeds op zijn eerste treffer voor The Magpies wacht. 

Newcastle United 

Isak staat al jaren te boek als een enorm talent. De Zweedse aanvaller werd op zeventienjarige leeftijd door Borussia Dortmund overgenomen van AIK. Tot een grote doorbraak kwam het niet in de Bundesliga. Via uitleenbeurten bij onder andere Willem II kreeg Isak bij Real Sociedad de kans om zich te bewijzen in een topcompetitie. 

Die kans greep de 37-voudig international van Zweden met twee handen aan. In totaal speelde Isak 132 wedstrijden voor de Spaanse subtopper, waarin hij 44 keer tot scoren kwam en acht assists gaf. IN de 1-4 verloren wedstrijd tegen FC Barcelona van afgelopen weekend kwam Isak nog tot scoren. 

Dat zou zomaar de laatste goal van de spits kunnen zijn in het wit-blauw van Sociedad. Met een akkoord dat volgens Daily Mirror gesloten is en een Isak die wel wat lijkt te voelen voor een transfer naar de Premier League, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Isak zich mag bewijzen in de Engelse koningsklasse. 

TIP: Wint Newcastle van Wolves? Dan win jij 2.75x je inzet!

Is hij het geld waard?

  • Ja
  • Nee
63+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie