Letschert verklaart AZ-vertrek: ‘Privéproblemen speelden mij parten’

Foto: Letschert verklaart AZ-vertrek: ‘Privéproblemen speelden mij parten’

Timo Letschert en AZ gingen dez week uit elkaar. De 29-jarige verdediger liet deze week zijn contract ontbinden, nadat hij in Alkmaar volledig uit beeld was geraakt. Privéproblemen zouden volgens Letschert ten grondslag hebben gelegen aan het mislukte huwelijk met AZ.

De verdediger raakt uit de gratie nadat hij vorig jaar in het uitduel tegen FC Twente al vroeg werd gewisseld na een dramatisch optreden. Privéproblemen zouden de oorzaak zijn geweest, maar Letschert deelde deze niet mee aan AZ-trainer Pascal Jansen zo stelde hij in een interview met De Telegraaf. “Met de wetenschap van nu was het gewoon beter geweest om onze trainer Pascal Jansen wel in te lichten over wat er thuis speelde en niet tegen FC Twente te spelen.”

Diep dal

De eerste weken na de geboorte van zijn dochtertje Indi ging niet van een leien dakje en had de nodige impact op Letschert. “Daar ging het op dat moment niet goed mee, ze belandde vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis en de situatie ging alleen maar achteruit. Ze kreeg geen voeding meer binnen, werd moeilijk wakker en was eigenlijk alleen nog maar aan het slapen. De impact daarvan heb ik als jonge vader onderschat. Tegen Twente lukte het niet om te presteren en na afloop raakte ik in een diep dal.”

Na zijn vroege wissel in de Grolsch Veste wilde Letschert zo snel mogelijk weg, maar de verdediger moest lang wachten. “Voor mijn gevoel kreeg ik van één staflid uiteindelijk een akkoord om te mogen vertrekken, dus vandaar dat ik met eigen vervoer vertrok. Maar de volgende dag bleek dat een miscommunicatie, kreeg ik een wedstrijd schorsing en een geldboete.” 

Letschert hoefde daarna niet meer te rekenen op een basisplaats bij AZ. “Een aantal dagen na de wedstrijd heb ik mijn situatie uitgelegd. Maar daarmee heb ik bij hem blijkbaar geen snaar geraakt waardoor hij begrip voor me kon opbrengen. Zonder zijn vertrouwen slaagde ik er vervolgens niet in om me terug te knokken in de basis, omdat ik voor mijn gezinnetje koos.”

TIP: Boekt AZ een zege bij Gil Vicente? De odd is 2.35!

Had AZ Letschert een nieuwe kans moeten geven?

  • Ja
  • Nee
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie