Neres blinkt uit en helpt Benfica aan CL-ticket

Benfica heeft dinsdagavond probleemloos de groepsfase van de Champions League bereikt. De Portugese topclub wist de 2-0 voorsprong op Dinamo Kiev in eigen stadion definitief uit te spelen: 3-0.

Trainer Roger Schmidt deed in Lissabon vanaf het begin een beroep op David Neres. De voormalig Ajax-aanvaller had een groot aandeel in deze returnwedstrijd. Na 27 minuten leverde de Braziliaan de assist bij de 1-0 van Nicolás Otamandi en vlak voor rust prikte hij zelf de 3-0 tegen de touwen. Tussendoor maakte Rafa Silva het tweede doelpunt voor Benfica.

De formatie van Schmidt is dit seizoen dus ‘gewoon’ actief in het miljoenenbal. Vorig seizoen ontpopte de club zich al tot de beul van PSV (play-offronde) en Ajax (achtste finale). In de groepsfase was men bovendien verantwoordelijk voor de uitschakeling van FC Barcelona, maar uiteindelijk bleek Liverpool te sterk.

Neres maakte begin dit jaar de overstap van Ajax naar Shakhtar Donetsk. Door de oorlog in Oekraïne moest de aanvaller al vluchten voordat de bal zou gaan rollen, waardoor hij uiteindelijk de overstap naar Benfica maakte.

Scoreverloop: 1-0 (27′) Nicolás Otamendi, 2-0 (40′) Rafa Silva, 3-0 (43′) David Neres

TIP: Benfica landskampioen? Win 3,50 keer je inleg via Unibet!

????? ?????! ??
De buitenspeler beloont zijn uitstekende eerste helft op de valreep ook nog met een fijn doelpunt ?#ZiggoSport #UCL #BENDKV pic.twitter.com/rsv87PcrTf