‘PSV-nachtmerrie voor Guus Til’

Foto: ‘PSV-nachtmerrie voor Guus Til’

Guus Til verkoos PSV deze zomer boven een langer verblijf bij Feyenoord of een buitenlands avontuur. De middenvelder zocht stabiliteit, maar kan zomaar eens het kind van de rekening worden in Eindhoven.

In gesprek met Voetbal International vertelt ESPN-analist Marciano Vink: “Het probleem voor Guus Til is dat PSV niet het spelletje speelt waar hij het best in rendeert. Dat is hoog op het veld de bal veroveren waarna hij met één pass en één aanname voor het doel staat. Zo was het bij Feyenoord. Dit PSV speelt iets verder naar achteren. Dan heb je een balvaardige 10 nodig met creativiteit. Dat heeft Til minder dan Xavi Simons.”

Huub Stevens zag Til in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax (3-5 zege) uitblinken. “Als Til dan in de zestien komt, is hij heel gevaarlijk. Ik hoop dat het vaak zo zal worden, maar ik verwacht dat Til niet zoveel gaat spelen. Voor de balans bij PSV is het belangrijker dat er meer een pure voetballer staat dan een dynamische middenvelder. Simons is dat wel. Ik hoop dat hij deze ontwikkeling doorzet, want hij kan echt verschrikkelijk goed voetballen.”

Stevens denkt dat het drukke speelschema wel in het voordeel is van Til. PSV-icoon Willy van de Kerkhof verwacht dat Ruud van Nistelrooy veel gaat rouleren, maar uiteindelijk kiest voor Xavi Simons als ‘tien’. “Hij wordt een vaste speler van PSV 1. Simons heeft een fantastische techniek een goed tactisch inzicht, hij kan kansen creëren en zelf scoren. Op dit moment is er veel concurrentie en dat is goed voor hem en het team.” 

TIP: Wint PSV van Rangers? Win 1,80 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
766+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie