TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax, Feyenoord én PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax, Feyenoord én PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het zou zomaar kunnen dat bij PSV deze zomer zowel het inkomende- als uitgaande transferrecord verbroken gaat worden. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend in een stuk over Cody Gakpo (naar Manchester United) en Jesper Karlsson (van AZ, als potentiële opvolger). Eerstgenoemde moet vijftig miljoen euro op gaan leveren, waar Karlsson een prijskaartje van twintig miljoen heeft.

FC Utrecht kende een onbevredigende seizoensstart, eigenaar Frans van Seumeren is dan ook geneigd om met de club toch nog weer de buidel te trekken voor versterkingen. Oude bekende Jens Toornstra van Feyenoord is de prioriteit. Maar daar blijft het niet bij, want Utrecht wil ook Sean Klaiber terug naar de Galgenwaard halen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat dat echter niet gemakkelijk gaat worden. “Ook voor de bij Ajax overbodige verdediger moet echter een financiële constructie worden bedacht. Klaiber, die ook op interesse kan rekenen van buitenlandse clubs, heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2023.”

Ajax gaat in de komende dagen het vertrek van flankflitser Antony rondmaken. Althans, die voorspelling spreekt Valentijn Driessen uit aan tafel bij Vandaag Inside. De Braziliaan is hard op weg naar Manchester United. “Ja, woensdag… ik denk dat het deze week al rondkomt. Ik hoor een bedrag van iets van 97 miljoen euro. Ik denk dat Ajax daar wel mee akkoord zou moeten gaan.”

Feyenoord manifesteert zich deze zomer nadrukkelijk op de transfermarkt. De Rotterdammers presenteerden maandag met Dávid Hancko de opvolger van Marcos Senesi en hopen deze week ook nog de komst van de Argentijn Ezequiel Bullaude af te ronden. Daarmee is Feyenoord nog niet klaar, want volgens De Telegraaf wil men ook nog Ramiz Zerrouki naar Rotterdam halen.


Buitenland:

Joshua Zirkzee lijkt hard op weg naar een transfer binnen de Bundesliga. Volgens Florian Plettenberg van het Duitse Sky Sport heeft VfB Stuttgart de beste papieren. Al maanden zorgt de toekomst van Zirkzee voor uiteenlopende berichten. De Nederlander werd gelinkt aan clubs als Ajax en PSV, maar beide Eredivisie-clubs besloten niet door te pakken. Sindsdien worden vooral Anderlecht en VfB Stuttgart als serieuze opties genoemd.

Frenkie de Jong heeft er mogelijk een verrassende optie bij. Bayern München overweegt de middenvelder van FC Barcelona aan de selectie toe te voegen. De toekomst van De Jong zorgt al maanden voor aanhoudende discussie. Barcelona wil de middenvelder naar verluidt alleen behouden in ruil voor een riante salarisoffer, maar dit weigert hij vooralsnog. Aan de andere kant wil de oud-Ajacied vooralsnog niets weten van een transfer naar Chelsea of Manchester United.  De Jong liet eerder doorschemeren dat Bayern een club is die hem wél zeer kan bekoren.

Lang leek Memphis Depay hard op weg naar Juventus, maar vanwege te gortige persoonlijke voorwaarden van de Nederlander is het nog maar de vraag of de Italiaanse grootmacht hem binnen kan halen. Zelfs nu bekend is dat FC Barcelona bereid is hem gratis te laten vertrekken. En dat zorgt er voor dat andere clubs bloed ruiken. Volgens CalcioMercato hebben Tottenham Hotspur en Newcastle United zich nu gemengd in de race om Memphis, die na de komst van Robert Lewandowski overbodig is geworden in Catalonië.

TIP: FC Barcelona landskampioen? Win 2,75 keer je inleg via Unibet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie gaat eerder vertrekken, denk jij?

  • Gakpo
  • Antony
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie