‘Komst Ziyech zorgt voor onrust in Ajax-kleedkamer’

Foto: ‘Komst Ziyech zorgt voor onrust in Ajax-kleedkamer’

Steven Berghuis lijkt bij Ajax het kind van de rekening te worden. De aanvaller moet momenteel genoegen nemen met een reserverol, maar lijkt ook bij een vertrek van Antony niet te kunnen reken op een basisplaats. Naar verwachting zal die dan weggelegd zijn voor Hakim Ziyech, die de opvolger moet worden van de Braziliaan.

Wesley Sneijder laat bij het programma Veronica Offside een probleem te zien als Ziyech weer terugkeert in Amsterdam en pleit tevens ervoor dat Alfred Schreuder andere keuzes maakt. “Het is zonde dat één van de twee op de bank gaat zitten. Je zag ook aan Berghuis dat hij er de pest in had dat hij gewisseld werd. Iedereen speelde slecht. Ik begrijp het wel, als hij iedere keer het kind van de rekening wordt. Wie ik er af zou halen? Ik zou een keer Tadic er afhalen. Waarom moet hij elke keer blijven staan? Je geeft ook een keer een signaal af.”

Probleem voor Berghuis

De recordinternational verwacht dan ook niet dat het perspectief rooskleuriger wordt voor Berghuis. “Je kunt niet iedereen tevreden houden, maar wel de eerste vijftien of zestien spelers. Hiermee stoot je Berghuis alleen maar af. De komst van Ziyech is zonde voor de ontwikkeling van Berghuis. Dan gaat er net één weg en dan komt er meteen weer één bij. En bij voorbaat ga je de concurrentiestrijd met Ziyech niet winnen, want hij speelt altijd.”

TIP: Wint Ajax met 0-3 in Utrecht? Win 10.50 keer je inleg via Unibet!

Moet Schreuder Berghuis vaker opstellen?

  • Ja, hoort in de basis
  • Nee, is niet goed genoeg voor de basis
829+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie