Boost voor Ten Hag: United verslaat Liverpool

Foto: Boost voor Ten Hag: United verslaat Liverpool

Erik ten Hag heeft maandagavond zijn eerste grote succes als manager van Manchester United behaald. De Engelse topclub rekende op Old Trafford af met aartsrivaal Liverpool: 2-1,

Ten Hag verloor zijn eerste twee competitieduels namens Manchester United en daardoor werd er zelfs al aan diens stoelpoten gezaagd. Het resultaat tegen Liverpool zou hoe dan ook bepalend worden voor de beeldvorming in Manchester, waar het in aanloop naar de aftrap overigens vooral over de familie Glazer ging. Aanhangers van United protesteerden tegen de Amerikaanse eigenaars in de hoop dat zij snel vertrekken.

Ondertussen maakte Ten Hag bekend dat Cristiano Ronaldo op de bank moest plaatsnemen, net als Harry Maguire. Een misschien wel riskante beslissing van de Nederlandse manager, maar het pakte uitstekend uit. United begon fris en fruitig aan de beladen clash met Liverpool. Marcus Rashford stuitte in de beginfase op Virgil van Dijk, waar Anthony Elanga de paal trof.

United bleef domineren en kreeg loon naar werken. Van Dijk greep ditmaal niet alert in en daardoor kreeg Jadon Sancho de tijd om een hoek te kiezen: 1-0. De Oranje-international kreeg daarbij de wind van voren van teamgenoot James Milner. Een terechte waarschuwing voor Van Dijk, maar tegelijkertijd was het ook zo dat Liverpool collectief van het kastje naar de muur werd gestuurd.

De gevaarlijkste kans van Liverpool was zelfs een bijna eigen doelpunt van Manchester United. Bruno Fernandes passeerde bijna doelman David de Gea, maar voormalig Ajax-verdediger Lisandro Martínez redde op de doellijn. Het bleek een van de weinige gevaarlijke momenten van Jürgen Klopp en consorten. 

In de tweede helft wist Manchester United de voorsprong zelfs te verdubbelen. Rashford verscheen net als in de eerste helft in kansrijke positie en faalde niet. Liverpool dacht nog aan buitenspel, maar de VAR oordeelde anders. Zijn treffer zorgde voor een vreugde-explosie op Old Trafford.

Manchester United moest nog wel aan de bak om de voorsprong te behouden. Mohamed Salah bracht Liverpool terug in de wedstrijd, waardoor er een spannende slotfase ontstond. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Liverpool echter niet meer.

Scoreverloop: 1-0 (16′) Jadon Sancho, 2-0 (53′) Marcus Rashford, 2-1 (81′) Mohamed Salah

TIP: Wint United bij Southampton? Win 1,80 keer je inleg via Unibet!

Gaat Ten Hag slagen bij Manchester United?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie