Duitsland geniet van ‘nieuwe spelmaker’ Hendrix

Foto: Duitsland geniet van ‘nieuwe spelmaker’ Hendrix

Jorrit Hendrix heeft in korte tijd al veel indruk gemaakt bij Fortuna Düsseldorf. Zaterdag mocht de verdedigende middenvelder, die overkwam van Feyenoord, een klein half uur invallen. Dat optreden leverde heel wat lof op.

Arne Slot had Hendrix in Rotterdam-Zuid niet meer nodig, waarna de ploeg uit de Tweede Bundesliga met de 27-jarige Limburger aan de haal ging. Na zijn debuut tegen Greuther Fürth (2-2), 25 minuten als invaller, mocht Hendrix dit weekend tegen Eintracht Braunschweig (2-2) drie minuutjes langer aantreden. “Fortuna heeft eindelijk een nieuwe spelmaker!”, schrijft BILD maandag. Hendrix zette verschillende aanvallen op, waaronder die van de 2-2 van Marcel Sobottka inleidde. In 28 minuten tijd had hij liefst 34 balcontacten.

Spel in zijn eentje bepalen

“We moeten ervoor waken dat we er niet van uitgaan dat hij het spel in zijn eentje vooruithelpt”, wilt trainer Daniel Thioune het enthousiasme wat temperen. “In de laatste paar minuten in Braunschweig kon de tegenstander zich daartegen wapenen. We moeten ervoor waken. We moeten niet denken dat hij genoeg kwaliteit heeft om het spel in zijn eentje te maken.”

“Veel mensen voorspelden dat hij in de basis zou beginnen, maar we hebben voor de wedstrijd alles met elkaar doorgenomen. We spraken over hoe we de dingen willen uitvoeren. Het is hier simpelweg anders dan in Eindhoven of Moskou”, wordt er verwezen naar de tijd van Hendrix als speler van PSV en Spartak Moskou. “Wij moeten wat meer verdedigen, dus ik heb hem nog niet opgesteld. We steunen hem en proberen te zorgen voor de balans achterin. We hebben nog wat dingen te bespreken, maar hij heeft nu alvast een indruk gekregen.”

TIP: 1.62 als Düsseldorf vrijdag een driepunter scoort!

Hendrikx een spelmaker?

  • Ja hoor
  • Nee joh!
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie