PEC Zwolle grijpt koppositie na eenvoudige driepunter in Venlo

Foto: PEC Zwolle grijpt koppositie na eenvoudige driepunter in Venlo

PEC Zwolle dendert door in de Keuken Kampioen Divisie. De Blauwvingers wonnen ook hun derde duel van het seizoen. Dit keer was het overtuigend te sterk voor VVV-Venlo.

De start van het gedegradeerde PEC is uitstekend te noemen. Na een kleine zege op De Graafschap (2-1), zegevierde het vorige week met liefst 0-5 bij Telstar. Ook VVV heeft de smaak te pakken met overwinningen op concurrenten Almere City en De Graafschap. Voor de Limburgers sloeg het noodlot zondag echter al snel toe. Verdediger Sven Dirks viel al vroeg uit en zijn vervanger Jens Jacobs kende een desastreuze start. Zo veroorzaakte hij een penalty, die routinier Bram van Polen benutte. Tien minuten later ging het weer fout voor Jacobs, die zijn tweede gele kaart kreeg.

Score loopt op

Net voor rust verdubbelden de Zwollenaren de marge. Bart van Hintum gaf de voorzet op Dean Huiberts: 2-0. Na rust moest VVV uitkijken dat de score niet heel ver meer opliep. Er kwamen nog wel twee treffers, gemaakt door Luis Görlich en invaller Gabi Caschili. De Griekse invaller Apostolos Vellios kon de zege nog wat verder opvijzelen, maar miste een opgelegde mogelijkheid. Het bleef bij 0-4 in De Koel.

Wederom een ruime zege voor de mannen van Dick Schreuder. PEC neemt de koppositie over van Roda JC, door het betere doelsaldo. Ook FC Eindhoven staat op negen punten, Heracles Almelo en Jong AZ kunnen zich door nog bijvoegen.

Scoreverloop: 0-1 (24′) B.van Polen (pen.), 0-2 (45+4′) D.Huiberts, 0-3 (52′) L.Görlich, 0-4 (90′) G.Caschili

Gaat PEC promoveren?

  • Ja
  • Nee
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie