Curieuze treffer helpt Groningen aan zege in bloedeloos duel

Foto: Curieuze treffer helpt Groningen aan zege in bloedeloos duel

FC Groningen heeft de eerste zege van het seizoen geboekt. In een zeer matig schouwspel thuis tegen Go Ahead Eagles, mochten de gastheren over geluk niet klagen. De winnende treffer viel al na drie minuten op bizarre wijze.

Bij Groningen domineerde Jörgen Strand Larsen de laatste weken het nieuws. De spits liet na de forse nederlaag bij Ajax (6-1), nog weten teleurgesteld te zijn over de houding van de clubleiding. Daarna is het echter vrij stil geweest over een mogelijke transfer. Sportief snakt De Trots van het Noorden naar succes. Tegen FC Volendam werd een bijna zekere overwinning weggeven (2-2), terwijl de laatste zeven duels van vorig seizoen allemaal verloren gingen. Eagles verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar het programma was met PSV en AZ ook loodzwaar te noemen.

Al in de derde minuut kon het thuispubliek opveren. Basisdebutant Ragnar Oratmangoen zette voor vanaf de linkerkant, waarna de bal via de billen van Ramon Lundqvist gevaarlijk richting het Eagles-doel ging. Keeper Jeffrey de Lange kon de inzet in eerste instantie pareren, maar via de binnenkant van de paal kwam het leer op de rug van de goalie. Zo caramboleerde de bal alsnog in het doel. Erg zuur voor De Lange en Kowet, terwijl het de Groningers enorm meezat. Na deze spectaculaire opening, volgde een slaapverwekkend en vooral heel matig schouwspel. De Deventenaren waren vooral via Rashaan Fernandes af en toe gevaarlijk in de tegenaanval. De eerder genoemde Oratmangoen en Lundqvist misten kleine kansen.

Niveau blijft dalen

Het tweede bedrijf leverde niet veel meer vuurwerk op. Groningen leek het wel goed te vinden met de voorsprong in het achterhoofd, terwijl het besef bij Eagles niet helemaal leek in te dalen dat er wel degelijk iets te halen viel. Fernandes was nog altijd de gevaarlijkste man in de ploeg van René Hake, maar verder viel er bij beide ploegen weinig lijn in het spel te ontdekken. Over en weer waren nog kleine mogelijkheden te bespeuren, echt aanspraak op goals werd er niet meer gemaakt. Vraag niet hoe, maar zo weet Groningen eindelijk weer een wedstrijd winnend af te sluiten. De Eagles blijven puntloos.

Scoreverloop: 1-0 (3′) J.de Lange (e.d)

Slaapverwekkend?

  • Echt wel
  • Valt mee
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
41+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
50+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
565+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
318+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
358+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
343+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
37+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
120+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
32+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
263+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
638+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
404+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1504+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie