FC Emmen komt twee keer op achterstand, maar wint toch

FC Emmen kwam op zaterdagavond tot twee keer toe op achterstand tegen FC Utrecht op De Oude Meerdijk, maar de thuisploeg rechtte de rug en deed het tij keren. Via doelpunten van Rui Mendes en Jari Vlak pakte het team van oefenmeester Dick Lukkien toch nog het volle pond.

Utrecht speelde zijn eerste twee Eredivisie-wedstrijden van het seizoen gelijk en trainer Henk Fraser zei dat er maar één ding op zat: “Je snuit houden, nederig zijn; dat is het enige dat je als coach nu kunt doen. Men kijkt toch vooral naar de resultaten. En die resultaten vielen in de eerste twee wedstrijden tegen. Simpel.”

De Domstedelingen begonnen behoorlijk goed aan hun uitduel op De Oude Meerdijk, want al in de tiende minuut maakte Anastasios Douvikas de 1-0 uit een hoekschop van basisdebutant Can Bozdogan. Eveneens uit een corner kwam Emmen echter op gelijke hoogte: Mark Diemers gaf voor en Ole Romeney deed het publiek juichen.

Daarna was het de beurt aan Bas Dost om te scoren, alweer uit een hoekschop, die wederom genomen werd door Bozgodan. Utrecht ging dus met een voorsprong rusten, maar na de pauze kantelde Emmen de wedstrijd. Eerst werd het 2-2 na een uurtje spelen: Jeff Hardeveld stuitte nog op doelman Vasilios Barkas, maar Mendes scoorde uit de rebound. En tien minuten voor tijd viel het winnende doelpunt: een poging van Vlak werd van richting veranderd door Nick Viergever, waardoor de Utrecht-goalie kansloos was.

Scoreverloop: 0-1 (10′) A. Douvikas, 1-1 (27′) O. Romeny, 1-2 (34′) B. Dost, 2-2 (59′) R. Mendes, 3-2 (80′) J. Vlak

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Emmen ook van Feyenoord wint!