Fries wonderduo vernedert crisisclub Vitesse compleet

Foto: Fries wonderduo vernedert crisisclub Vitesse compleet

sc Heerenveen heeft de eerste zege van het Eredivisie-seizoen geboekt. In Arnhem werd het in crisis verkerende Vitesse compleet vernederd. Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr bezorgden Kjell Scherpen een belabberd debuut.

Tijdens het begin van de derde Eredivisie-ronde ontving het slecht draaiende Vitesse Heerenveen, dat tot dusver twee keer 0-0 speelde. In Arnhem is men weinig tevreden over de keepers, en dus weer Kjell Scherpen gehuurd van Brighton & Hove Albion. De lange jeugdinternational verdreef meteen Jeroen Houwen uit het doel. Zijn debuut begon meteen al snel. Na vijf minuten gooide Milan van Ewijk op op Amin Sarr, die de bal bij zich hield en op het juiste moment naar Sydney van Hooijdonk passte. Tomas Hajek, de vervanger van de geschorste Sondre Trondstad, liet de spits vrij die afrondde in de verre hoek. 

Zo kon Scherpen al snel ‘vissen’. Van Hooijdonk maakt zijn eerste uitdoelpunt voor Heerenveen, terwijl de ploeg van Kees van Wonderen zijn eerste seizoenstreffer op het bord heeft staan. Thomas Letsch greep in door de ongelukkige Hajek te wisselen voor aanvaller Mohamed Sankoh. De gastheren gingen direct beter ging spelen. Onder meer Melle Meulensteen en Sankoh werden gevaarlijk, maar het doel van Andries Noppert bleef ook nu schoon. Op slag van rust viel de treffer echter aan de andere kant. Anas Tahiri vond Sarr, terwijl Scherpen twijfelde uit te komen. Dit deed hij halfslachtig en de Zweedse spits kon raak schieten.

Van Hooijdonk/Sarr-show

In het begin van de tweede helft leek Heerenveen niet meer echt te hoeven, terwijl Vitesse simpelweg niet beter kon. Van Hooijdonk vond het een mooi moment om aan zijn productiviteit te werken. In de 72e minuut was de inzet van Sarr niet helemaal overtuigend, maar kon zijn inlopende maatje de 0-3 aantekenen. Randje buitenspel, al besliste de VAR dat Van Hooijdonk nog net op lijn stond. Vijf minuten later sloeg dit wonderduo opnieuw toe. Met een hard schot in de korte hoek trof de Nederlander opnieuw doel en maakte zijn hattrick compleet. Sarr toonde zich zeer belangrijk met een treffer en liefst drie assists.

Mats Köhlert raakte vervolgens nog de paal. De score had nog iets verder op kunnen lopen, maar dat bleef het thuispubliek bespaard. Een enorme zeperd voor Vitesse, terwijl Heerenveen naast opnieuw een defensieve topprestatie zich nu ook aanvallend laat gelden.

Scoreverloop: 0-1 (5′), S.van Hooijdonk, 0-2 (45+3′) A.Sarr, 0-3 (72′) S.van Hooijdonk, 0-4 (77′) S.van Hooijdonk

Dit Vitesse is een degradatiekandidaat

  • Echt wel
  • Nee joh!
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie