Antony noemt droomclubs op

Foto: Antony noemt droomclubs op

Antony is na zijn gala-show voor Ajax tegen FC Groningen uitgegroeid tot dé transfertarget van Manchester United. De Braziliaanse aanvaller keek in zijn jeugd al naar het Europese voetbal, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf en noemt in gesprek met de krant de clubs op waar hij graag naar keek. 

Opmerkelijk genoeg zit daar Manchester United, de club die Antony graag wil overnemen van Ajax, niet bij. “Ik keek altijd met heel veel plezier naar FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München, de clubs die het zo goed deden in de Champions League.”

Ajax

Dat had echter niets met de clubs te maken, verklapt Antony daarna. “Maar eigenlijk was ik erg geïnteresseerd in alle grote teams met Braziliaanse spelers”, vertelt hij eerlijk. Als speler van Ajax speelde hij zelf in de Champions League. Eén wedstrijd blijft hem altijd bij: “Dat ik met Ajax in de Champions League tegen Liverpool mocht spelen, was een droom die uitkwam.”

Wellicht dat Antony sneller dan verwacht opnieuw tegen Liverpool uit kan komen. De topper van aanstaande maandag komt waarschijnlijk te vroeg, maar United zou honderd miljoen euro overhebben om Antony in ieder geval na 1 september in de Premier League te laten spelen. 


Antony

De Braziliaan is nooit bezig (geweest) met de hoogte van zijn marktwaarde: “Dat zijn geen zaken waar je als jong voetballertje mee bezig bent. Mijn enige doel was profvoetballer worden en in Brazilië een transfer naar Europa te verdienen.”

Ondanks de interesse van Manchester United, doet Ajax er alles aan om de Braziliaan te behouden. Dat doet de international goed. “Daar ben ik ze dankbaar voor en eerlijk gezegd ook wel trots op. Elke keer als ik het veld op kom en de supporters mijn naam hoor scanderen, maakt dat me gelukkig. Het stimuleert me om ze te vermaken met doelpunten, assists en acties.”

De Braziliaan weigerde in het gesprek met De Telegraaf te beloven dat hij ook na 1 september in de Johan Cruijff ArenA speelt. Aan de andere kant sloot de Braziliaans international een contractverlening niet uit

TIP: Wint Ajax van Sparta? Dan win jij 1.32x je inzet!

Waar ligt de toekomst van Antony?

  • Bij Ajax
  • Bij United
  • Bij andere club
519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie