Antony geeft Ajax-fans nieuwe hoop

Foto: Antony geeft Ajax-fans nieuwe hoop

Antony lijkt te gaan vertrekken bij Ajax. De Braziliaanse vleugelspeler staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, dat naar verluidt nu honderd miljoen euro overheeft voor de Braziliaans international. 

De vraag die op de lippen van elke Ajax-fan brandt, werd door De Telegraaf als eerste gesteld. Kan Antony beloven dat hij op 1 september bij Ajax speelt? “Nee, om heel eerlijk te zijn kan ik dat niet”, zei de vleugelaanvaller. “Wat ik wel kan zeggen, is dat ik met mijn familie, zaakwaarnemers en Ajax tot de juiste beslissing wil komen, die goed is voor iedereen. Uiteindelijk bepaalt God mijn toekomst.”

Ajax

Dat betekent niet dat Antony een transfer gaat forceren. “Nee, nee, nee! Ik ben heel gelukkig bij Ajax, heb een contract tot de zomer van 2025 en zal elke seconde alles geven voor deze prachtige club. Het shirt draag ik met trots en vanaf dag één voel ik me thuis. Als we met zijn allen beslissen dat ik hier blijf, dan weet ik dat dit het beste voor mij en de club is. Het is niet zo dat ik weg móét.”

Dat de samenwerking tussen Antony en Ten Hag voor beiden naar meer smaakte, lijkt wel duidelijk. “Ik zal na onze samenwerking altijd voor Erik juichen”, zei Antony, die niet blij werd van de competitiestart van zijn oude (en nieuwe?) trainer bij United. “Nee, dat kon tot nu toch nog niet en dat maakt me triest. Maar Erik kennende ben ik ervan overtuigd dat hij het tij snel zal keren. Manchester United zal aan zijn hand beter worden. Bij zijn vorige clubs heeft hij bewezen dat zijn methode werk

Antony 

De vleugelaanvaller kon zich onder Ten Hag ontwikkelen tot smaakmaker in de Johan Cruijff Arena. Wat hij bij Ajax leerde? “Heel veel, op allerlei gebied. Dankzij Ajax ben ik een completere voetballer geworden; effectiever vooral en meer een teamspeler. Ik sta open voor de mening van mijn trainers en medespelers. Elke dag wil ik een betere voetballer worden.”

Ten Hag speelde daar een belangrijke rol in. “Hij is superbelangrijk voor me geweest. Ik ben hem dankbaar en wens hem alle goeds”, stelde Antony. Mocht een transfer naar United niet doorgaan, is de optie contractverlenging daarom niet uitgesloten. Dat is nu nog niet aan de orde.”Ik focus me op het voetballen en heb alle andere zaken in handen van mijn zaakwaarnemers en mijn broer gelegd. Zij zullen me adviseren wat het beste is.”

Volgens Engelse en andere internationale media heeft Antony, ondanks de mooie woorden over Ajax, wel degelijk een voorkeur voor een avontuur bij Manchester United. De club bood tachtig miljoen euro op Antony, maar dat aanbod werd afgewezen. Een nieuw bod zou volgens een aantal bronnen in de maak zijn, terwijl andere media schrijven dat PSV een bod van veertig tot zestig miljoen euro op Cody Gakpo tegemoet kan zien. 

TIP: Pak 1.27x je inzet als Ajax van Sparta wint!

Blijft Antony bij Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie