Nieuwe dreun voor Kuyt, eerste zege Willem II

Dirk Kuyt wacht na zijn derde wedstrijd nog altijd op zijn eerste punt als trainer van ADO Den Haag. Na Heracles Almelo (4-0) en FC Den Bosch (0-2) bleek ook MVV Maastricht te sterk: 3-1.

in aanloop naar de wedstrijd in Maastricht gooide MVV er een ludieke tweet uit. De Limburgse eerstedivisionist schreef op Twitter: “Onze tegenstander van vanavond, ADO Den Haag, verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Maar als er één iemand is die weet hoe hij het weer strak moet trekken, is het hun trainer wel. We moeten dus op onze hoede zijn.”

In de praktijk had MVV echter weinig te dulden van ADO. Al na achttien seconden wist Koen Kostons de Maastrichtenaren een voorsprong te bezorgen. Het team van Kuyt leek zodanig van slag dat het vanaf de aftrap bijna nogmaals fout ging, maar balverlies in de laatste linie werd niet afgestraft door MVV. De 2-0 viel in de 24ste minuut alsnog via Mart Remans.

ADO knokte zich via Thomas Verheydt, die raak kopte na een flinke klutssituatie, terug in de wedstrijd. Het bleek niet de opmars naar een eerste punt (of meer). Ruim twintig minuten voor tijd gooide Dailon Livramento het duel op slot door de 3-1 binnen te werken.

Eerste zege Willem II

Met één punt uit twee wedstrijden beleefde Willem II een moeizame competitiestart. Kevin Hofland was behoorlijk pissig na de late uitnederlaag bij FC Eindhoven (2-1), maar vrijdagavond werd dan toch zelfvertrouwen getankt door Telstar met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Matthias Verreth schoot de Tilburgers op fraaie wijze naar een 1-0 voorsprong bij rust.

Willem II vergat daarna uit te lopen, waardoor Glynor Plet vanuit het niets Telstar langszij wist te brengen. Max Svensson bezorgde de formatie van Hofland vervolgens alsnog de eerste driepunter van het seizoen.