Slot geeft update over inzetbaarheid Paixao en Lopez

Foto: Slot geeft update over inzetbaarheid Paixao en Lopez

Komend weekend neemt Feyenoord het op tegen RKC. Trainer Arne Slot kan in Waalwijk nog geen beroep doen op nieuwelingen Igor Paixao en Marcos Lopez, zo vertelde hij vandaag op de persconferentie.

Flankspeler Paixao en linksback Lopez, overgenomen van respectievelijk Coritiba (Brazilië) en San José Earthquakes (Amerika), zijn namelijk nog niet speelgerechtigd. “Marcos verwacht ik sneller dan Igor. Omdat Marcos alweer terug is. Alleen dan moet je vervolgens nog wachten totdat je hier je pasje krijgt. En Igor is nu nog in Brazilië, dus die moet eerst daar volgens mij dan zijn visum krijgen of zo, alvorens hij hier naar toe terug kan”, aldus Slot. “En dan moet hij hier nog een paar dagen wachten. Maar daar wordt hard aan gewerkt. Het is gewoon een normaal proces. Dat duurt soms een paar dagen, soms iets langer.”

Vorige week beet Feyenoord zich stuk op een taai sc Heerenveen (0-0). ‘”Ik vond het heel knap van Van Wonderen dat hij het voor elkaar kreeg dat twee spitsen 75 minuten lang zo verschrikkelijk veel verdedigende arbeid deden. Het is knap om aanvallende spelers daarvan te overtuigen. Ik moet zeggen dat wij ook heel erg ons best hebben gedaan om die spelers energie te geven, omdat wij de bal in de beginfase van een aanval veel te makkelijk verloren. Heerenveen kon daardoor hier en daar gevaarlijk worden in de counter.”

Geen Europees tripje

Tot slot gaat de coach in op het feit dat FC Twente, AZ en Feyenoord deze midweek Europees in actie kwamen, maar zijn Feyenoord niet. “Ik ben in de huidige situatie van Feyenoord blij dat wij die niet hoefden te spelen, omdat onze selectie zo laat pas compleet was. In sommige gevallen zijn dat extra ‘oefenwedstrijden’, al is Fiorentina-uit dat niet natuurlijk. Het is wel lekker om die wedstrijden te gebruiken om de speelwijze nog sneller te kunnen implementeren.”

TIP: Wint Feyenoord met 0-3 bij RKC? Win 9,50 keer je inleg via Unibet!

Gaat Feyenoord winnen van RKC?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie