Kerkez geeft boodschap met wilde tackle: ‘Laten niet met ons sollen’

Foto: Kerkez geeft boodschap met wilde tackle: ‘Laten niet met ons sollen’

Milos Kerkez was één van de uitblinkers bij AZ in het Conference League-duel tegen het Portugese Gil Vicente. De linksback was bepalend met een assist, maar viel ook op met een keiharde tackle. Kerkez kreeg slechts geel voor zijn charge op Kanya Fujimoto, die zijn overtreding ‘een boodschap’ noemde.

De Hongaar was boos dat de Portugezen de bal niet wilden uitspelen na een overtreding op ploeggenoot Myron van Brederode, die geblesseerd bleef liggen op de grond. Kerkez maakte vervolgens een vliegende tackle op Fujimoto, waarna de vlam in pan sloeg. De linksback zei na afloop van het duel echter geen spijt te hebben van zijn actie. “Het was mijn beste actie van de wedstrijd. Het was gewoon heel erg onsportief. Dát wilde ik laten zien met mijn overtreding, dat wij niet met ons laten sollen. Het was een overtreding namens het team. Noem het een boodschap”, zo citeert De Telegraaf de linksback.

Voorzetten Kerkez

Kerkez had met een assist bij de goal van Dani de Wit tevens een belangrijk aandeel in de overwinning, maar doelpuntenmaker De Wit zegt dat de linksback Owen Wijndal nog niet helemaal heeft doen vergeten. “Weet je hoeveel assists hij vorig seizoen wel niet had? Die moet Milos eerst maar zien te halen.” 

Wel ziet De Wit dat Kerkez flinke stappen vooruit heeft gezet. “We hebben met hem veel op zijn voorzet getraind. Het is wel grappig. Toen Milos afgelopen winter kwam, was hij heel druistig. De ballen vlogen in de eerste paar weken alle kanten op, behalve de goede kant.” Die lijn heeft Kerkez in de voorbereiding doorgezet. “Toen zijn Pavlidis en ik veel met hem bezig geweest. We hebben ongelooflijk veel met hem getraind, lieten hem steeds die ballen vanaf de flank geven. Tot hij er zowat dood bij neerviel. Maar hij flikt het nu wel.”

TIP: Wint AZ bij Cambuur? Win 1.75 keer je inleg via Unibet!

Is Kerkez beter dan Wijndal?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie