Chelsea gaat keihard optreden tegen racistische ‘idioot’

Foto: Chelsea gaat keihard optreden tegen racistische ‘idioot’

Chelsea heeft zich gedistantieerd van de ‘supporter’ die zich zondag tegen Tottenham Hotspur racistisch uitliet tegen Heung-min Son. In een statement op de clubsite spreekt de Premier League van een ‘idioot’, die ‘de strengst mogelijke actie’ tegemoet zal zien. Middels camerabeelden zal moeten uitwijzen om wie het precies gaat.

Het voorval vond plaats tijdens de eerste helft bij de topper op Stamford Bridge. Son liep naar de hoek voor het nemen van een corner, waarna op de achtergrond een man te zien is die een gebaar van een spleetoog maakte. Deze beelden kwamen snel online, waarna de klopjacht begon. In het statement zeggen The Blues dat de identiteit van de man nog niet is vastgesteld, maar de club er alles aan doet om hem te vinden.

Walgelijk

“Chelsea vindt iedere vorm van discriminerend gedrag walgelijk. Daar is geen plaats voor binnen de club en in iedere andere gemeenschap. Chelsea heeft zijn zerotolerancebeleid voor discriminerend gedrag heel duidelijk gemaakt, maar er zijn nog steeds idioten zoals deze die zich als zogenaamde fans aansluiten bij de club, wat beschamend is voor Chelsea, onze trainers, spelers, stafleden en onze echte supporters. We zijn het incident aan het onderzoeken en als deze individu wordt geïdentificeerd, volgt de strengst mogelijke actie”, schrijft de Premier League-club.

Na het 2-2 gelijkspel ging het vooral over de manager Thomas Tuchel en Antonio Conte, die het met elkaar aan de stok kregen. Na het laatste fluitsignaal gingen de kemphanen door en kregen ze allebei de rode kaart.

TIP: 16x je geld als Chelsea de CL wint. Waag een gokje bij Unibet!

Lang stadionverbod geven?

  • Ja, minimaal
  • Dat ook niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie