‘Bosz wil kooplustige Ten Hag dwarsbomen’

Foto: ‘Bosz wil kooplustige Ten Hag dwarsbomen’

Peter Bosz moet vrezen dat hij zijn oogappel Malo Gusto in de slotfase van deze transferwindow kwijtraakt. De 19-jarige rechtsback van Olympique Lyon wordt begeerd door een aantal Europese grootmachten.

Manchester United en FC Barcelona zijn de voorbije weken wel de twee topclubs, die het vaakst genoemd worden bij transfergeruchten. Dat is ook het geval bij Gusto, die volgens L’Équipe door beide grootmachten begeerd wordt. Daar blijft het echter niet bij: volgens de berichtgeving hebben ook Manchester City en Paris Saint-Germain geïnformeerd bij de Frasman met Portugese roots.

Ten Hag

Lyon lijkt echter niet bereid afscheid te nemen van het zelf opgeleide talent. OL wil namelijk zijn huidige contract, tot medio 2024, openbreken en verlengen. Daar heeft Erik ten Hag echter geen boodschap aan. De United-manager is naarstig op zoek naar een nieuwe rechtsback, na de desastreuze seizoenstart. Diogo Dalot maakt een zwakke indruk, terwijl eerder Aaron Wann-Bissaka al niet voldeed. Sergiño Dest en Thomas Meunier worden ook in de wandelgangen genoemd, om de move naar Old Trafford te maken.

Barça zit nog altijd met diezelfde Dest in de maag. Er moet eerst afscheid genomen worden van de Nederlandse Amerikaan, om eventueel Gusto los te peuteren in Frankrijk. Bosz hevelde hem vorig jaar over naar de hoofdmacht, waarna hij in de basis belandde. De jeugdinternational speelde vervolgens 28 Ligue 1-duels voor de topclub. Lyon wil Gusto volgens L’Équipe absoluut niet laten gaan, maar het is nog de vraag bij welk bedrag ze toch gaan onderhandelen. Hij zou rond de twaalf miljoen euro waard zijn, die som zou wel eens stevig overschreden kunnen worden.

TIP: De quotering voor een landstitel van Lyon staat op liefst 18!

Is Gusto de ideale rechtsback voor Ten Hag?

  • Denk het wel
  • Nee hoor
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie