‘Vertonghen keert eindelijk terug naar België’

Foto: ‘Vertonghen keert eindelijk terug naar België’

In aanloop naar het WK in Qatar hoopt Roberto Martinez vooral dat zijn Rode Duivels overal zoveel mogelijk aan spelen toekomen. Jan Vertonghen dreigt bij Benfica echter op een zijspoor te belanden. Eerder klonk het al dat de recordinternational daarom wel eens naar België zou kunnen komen. Daar blijkt vooral Club Brugge concreet te zijn.

De landskampioen is immers op zoek naar een linksbenige verdediger, en werd daarom logischerwijs al snel aan Vertonghen gelinkt. Volgens transferwatcher Sacha Tavolieri ligt het dossier wel degelijk op tafel in Jan Breydel. Sterker nog: intussen zouden de onderhandelingen omtrent een contract voor twee seizoenen, met optie op een extra jaar, reeds zijn opgestart. 

Een delegatie van Blauw-Zwart reisde daarvoor woensdag naar verluidt richting Polen, waar Benfica het in de voorronde van de Champions League opnam tegen Dynamo Kiev (0-2). De 35-jarige oud-Ajacied die nog volgens dezelfde bron tevens in de belangstelling van FC Kopenhagen staat, keek andermaal negentig minuten toe vanaf de bank. Nieuwe trainer Roger Schmidt lijkt weinig gecharmeerd van de Belg.

Dure move?

Benfica zou daarom voor een vertrek van Vertonghen. Zijn contract in Lissabon loopt volgende zomer af, van een transfersom zal wellicht nauwelijks sprake zijn. Het loon van de ervaren verdediger, die net als zijn maatje Toby Alderweireld mogeluk voor het eerst in eigen land aan de slag gaat, is daarentegen een ander verhaal. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

TIP: 1.90x als Club Brugge opnieuw Belgisch kampioen wordt!

Vertonghen nog van grote waarde in België?

  • Ja, tuurlijk
  • Nee, helaas
103+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie