‘Memphis in ongewis na megabod’

Foto: ‘Memphis in ongewis na megabod’

Memphis Depay lijkt op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. Zijn situatie kan nog wel een grote U-bocht krijgen als de transfer van Pierre-Emerick Aubameyang naar Chelsea doorgang vindt. De aanvaller uit Gabon kan een mega-bedrag opleveren voor de club en er gaan al langer geluiden dat Barcelona niet beide aanvallers wil verliezen. 

Depay is op dit moment zevende keuze van Xavi, maar op het moment dat Aubameyang wordt verkocht, schuift hij een plaatsje op. Dan wordt de spits waarschijnlijk tweede keuze achter Robert Lewandowski, of Barcelona moet in de slotdagen van de transfermarkt nog een vervanger strikken voor de 33-jarige Gabonees. 

Memphis Depay 

Memphis mag transfervrij vertrekken bij Barcelona, terwijl Chelsea naar verluidt een bod van 27 miljoen euro aan het voorbereiden is op Aubameyang. Barcelona haalde de voormalig aanvoerder van Arsenal vorige winter transfervrij binnen. Daar werd destijds met verbazing op gereageerd, maar het aantrekken van Auba lijkt na dertien doelpunten in 24 wedstrijden ook financieel een schot in de roos te gaan worden. 

Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil graag weer samenwerken met Aubameyang, die hij nog kent van hun tijd bij Borussia Dortmund. De Duitse oefenmeester noemde de Barcelona-aanvaller ‘perfect’ voor zijn plannen bij de Londense grootmacht en heeft eigenaar Todd Boehly inmiddels overtuigd om flink de portemonee te trekken. 

FC Barcelona 

Daardoor worden de transferplannen van Juventus en Depay mogelijk een jaar uitgesteld. De Oude Dame was afhankelijk alléén geïnteresseerd in een transfervrije overgang en wilde daarom tot januari wachten. Nu Memphis zijn contractontbinding steeds dichterbij komt, is dat ook deze zomer al mogelijk. 

Of dat ook nog geldt op het moment dat Aubameyang vertrokken is, zal echter nog wel moeten blijken. Wellicht is Juventus dan bereid om een transfersom neer te tellen om zich alsnog te verzekeren van de diensten van onze landgenoot, die met oog op het WK in Qatar de speelminuten goed kan gebruiken. 

TIP:  Pak 2.15x je inzet als Barcelona van Real Sociedad wint!

Waar ligt de toekomst van Memphis?

  • FC Barcelona
  • Juventus
  • Andere club
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie