‘Antony: zet streep door transfer’

Foto: ‘Antony: zet streep door transfer’

Antony wordt opnieuw met een vertrek bij Ajax in verband gebracht. Na de dramatische competitiestart van Manchester United en de show van de Braziliaanse buitenspeler tegen FC Groningen is de interesse van de Engelse grootmacht weer helemaal terug van weggeweest. Als het aan Mario Been ligt, zet Antony een streep door die overgang. 

De analist gaat bij Voetbalpraat in op de situatie van de aanvaller van Ajax: “Zou Antony dan naar Manchester United willen? En kan Antony Manchester United naar een hoger niveau tillen?’, vraagt hij zich af. ‘Als ik hem was, zou ik de keuze om naar Manchester United te gaan niet maken. Zeker niet als er niet nog meer bijkomt. Is hij niet gebaat bij een hele sterke ploeg? Wie zegt mij, als hij nog een halfjaar in Nederland laat zien hoe goed hij is, dat er niet nog een betere club komt.”

Ajax

In de Eredivisie speelt Antony zijn tegenstanders met enige regelmaat zoek. In de Champions League was dat al een stuk minder, waardoor het ook maar de vraag is of de Brazliaan zijn Eredivisie-kunsten in de Premier League ook meteen kan laten zien. Been: “De competities zijn als appels met peren vergelijken. Hier is het voor hem het walhalla, hij kan doen wat hij wil. Ik denk dat de keuze Manchester United op dit moment niet geschikt is voor Antony.”

Ali Boussaboun is het niet eens met de oud-trainer. “Ik begrijp Manchester United en ik denk dat het op dit moment geen verkeerde speler is voor hen. Al hun aanvallers voldoen niet aan de eisen op dit momen”, stelt de voormalig Eredivisie-aanvaller. 


Antony

Boussaboun waarschuwt Antony echter wel voor de keuze voor United omdat Ten Hag er trainer is. Dat bleek eerder bij Memphis Depay en Ronald Koeman ook niet uit te pakken zoals gehoorpt. “Als Ten Hag echt de kans gaan krijgen, dan kan het interessant worden voor Antony. Maar als hij er na een halfjaar uitligt en er komt weer een andere trainer…”

Waar Been stelt dat Antony een streep moet zetten door een transfer naar United, denkt Boussabon daar anders over. “Ik denk dat het heel moeilijk wordt om nee te zeggen. Manchester United is, ondanks dat het niet goed gaat, één van de grootste clubs van de wereld. Hij kent de trainer goed en hij gaat minstens tien miljoen per jaar verdienen.”

TIP: Scoort Antony in zijn (laatste?) wedstrijd voor Ajax? De odd is 2.25x!

Wat zou jij doen als je Antony was?

  • Naar Manchester United gaan
  • Bij Ajax blijven
989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:48
2+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
110+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
16+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
110+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
203+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
67+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
296+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
79+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
75+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
353+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
178+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
168+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
488+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
52+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
89+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
104+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
97+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
50+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
190+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie