‘Kuyt zit in wespennest’

Foto: ‘Kuyt zit in wespennest’

Dirk Kuyt leek lang de gedroomde trainer van Feyenoord te zijn. Dat bleek toch Arne Slot, waardoor de oud-speler van onder andere Liverpool en Fenerbahçe naar Den Haag trok om bij ADO zijn trainerscarrière op te starten. In zijn eerste weken blijkt dat nog niet zo lekker te gaan. De Telegraaf vraagt zich af of Kuyt zijn hoofd in een wespennest heeft gestoken. 

ADO is na het debacle met de Chinese eigenaar (United Vansen) in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bolt. De tijden lijken echter niet echt veranderd bij de club: eigenaar en multimiljardair David Blitzer kent de club en de stadion alleen nog van foto’s en volgens geruchten voert Ignacio Berstain, de zegsman van Bolt, een schrikbeleid bij de club. 

ADO Den Haag 

Zo zou technisch manager Daryll Janmaat als loopjongen gebruikt worden en wil de directeur alle touwtjes rondom het eerste elftal in eigen handen houden. Kuyt zou niet eens met hem communiceren, schrijft De Telegraaf. “Kuyt zou communiceren met iedereen bij het eerste elftal en vooral zijn technische stafleden John Metgod en Chris van der Weerden, maar verder nauwelijks enig contact hebben met andere mensen binnen de club.”

Kuyt houdt zich bezig met andere zaken. “Of ik me daar bewust van weg houd? Ik proef en voel dat mijn energie en aandacht moeten uitgaan naar het veld en resultaat halen”, stelde de coach. “Voor mij is alles heel duidelijk, misschien voor andere mensen niet helemaal. Daryl is aangesteld als technisch manager, maar ook in opleiding, lerend. Men moet niet vergeten waar de club vandaan komt. Vorig jaar is de club in een heel moeilijke situatie overgenomen en ik merk dat er sindsdien enorm veel stappen zijn gemaakt en er stapje voor stapje structuur komt in deze club.”

Dirk Kuyt

Voor hem bevalt de samenwerking met Janmaat goed, maar is er binnen de club ruimte voor verbetering. “Misschien is het goed dat we daar als club binnenkort eens meer duidelijkheid over geven, maar de tijd is er in het voetbal niet altijd. Ik voel in ieder geval op míjn gebied, op het voetbaltechnische, dat er heel veel structuur komt. Ik heb een heel goede connectie met Daryl. Het is ook mijn eerste job, als hoofdtrainer, en wij vormen echt een team.”

Kuyt kreeg in de eerste weken van de Keuken Kampioen Divisie genoeg kritiek over zich heen. Daar trekt de oud-aanvaller zich weinig van aan. Datzelfde geldt voor de vermeende bestuurlijke onrust. “Er zijn altijd mensen die negatieve energie willen verspreiden, die vaak ver van de waarheid ligt. Op het moment dat ik hulp nodig heb met aantrekken van spelers, dan krijg ik alle hulp van de technische mensen en Daryl, waarmee ik dus dagelijks contact heb. Ik richt me alleen op de langetermijnvisie met mijn team. Over andere plekken binnen de club kan ik niet oordelen.”

Heeft Kuyt zijn hoofd in een wespennest gestokne?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:19
9+
Wilfred Genee ‘cancelt’ Vandaag Inside-gast
12:48
218+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:10
225+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
42+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
113+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
170+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
193+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
206+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
104+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
111+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
163+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
176+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
236+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
253+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
538+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2502+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
831+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
205+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
92+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie