‘Manchester United staat voor zes miljard te koop’

Foto: ‘Manchester United staat voor zes miljard te koop’

Manchester United-fans zijn al jaren in opstand tegen het beleid dat de eigenaren voeren. De club is al jaren in handen van de Amerikaanse familie Glazer. Een groot deel van de fans houdt de eigenaren er verantwoordelijk voor dat de club ver is afgezakt in het Europese en Engelse voetbal. De Glazers zijn het volgens Daily Mirror helemaal zat en hebben de club te koop gezet. 

Het zou volgens het Engelse tijdschrift niet gaan om het volledige aandelenpakket, maar om een deel van de club. De Glazers zouden al enige tijd in onderhandeling zijn met investeerders, maar wie dat zijn is op dit moment nog niet bekend. Wel lijkt duidelijk dat de Glazers hun invloed bij de club willen verminderen na de aanhoudende kritiek van de achterban. 

Volgens Bloomberg willen de Amerikanen op dit moment nog geen afstand doen van hun volledige aandelenpakket, maar zouden ze er wel voor open staan om een begin te maken van het einde van een tijdperk. Volgens The Independent lopen er sinds mei al gesprekken tussen de eigenaren van United. Ineos-oprichter Sir Jim Ratcliffe wordt volgens de bookmakers als dé favoriet gezien om het eerste aandelenpakket van de Amerikanen over te nemen. 

Manchester United 

Ook Elon Musk liet al weten mee te willen dingen om eigenaarschap in The Red Devils. Na een stroom van reacties vertelde de Amerikaanse zakenman dat hij een grapje maakte. Het is de verwachting dat er de komende weken nóg meer interesse in de aandelen komt, aangezien dit volgens Mirror dé kans is om eigenaarschap te verwerven over één van de grootste sportbedrijven ter wereld. Wanneer een partij al in de bestuurskamer van de club zit en de Glazers willen nog meer aandelen verkopen, is een nieuwe deal immers makkelijk gemaakt. 

De Glazers zijn sinds 2005 eigenaren van Manchester United. Met de naderende verkoop van de aandelen, die wel enige tijd in beslag kunnen nemen, komt er dit seizoen een tweede wisseling van de wacht bij een Engelse topclub. Eerder werd Roman Abramovich gedwongen de club te verkopen aan Ted Boehly’s consortium, dat ruim zes miljard euro neertelde voor de Londense grootmacht. 

TIP: Wint United van Liverpool? Dan win jij 6x je inzet!

Goed nieuws?

  • Ja
  • Nee
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie