Cambuur-directeur kraakt hoogmoedig Ajax: ‘Je moet weten waar je vandaan komt’

Foto: Cambuur-directeur kraakt hoogmoedig Ajax: ‘Je moet weten waar je vandaan komt’

Een grote meerderheid van de Nederlandse profclubs stemde vorig jaar in voor de invoering van de NL League, maar vooralsnog is er nog altijd sprake van een impasse. Volgens SC Cambuur-directeur Ard de Graaf ligt de schuld voornamelijk bij Ajax, al heeft Feyenoord er ook nog niet mee ingestemd.

De NL League is onder meer bedoeld voor financiële solidariteit, maar vooral Ajax lijkt er nog geen trek in te hebben. De Graaf laat in gesprek met Voetbal International weten dat Ajax water bij de wijn moet doen. “Iedereen weet dat Ajax een bijzondere positie heeft in het Nederlandse voetbal. Die moet je meewegen in het hele plan en dat kan ook, want de details zijn niet in beton gegoten. Ajax moet op zijn beurt beseffen waar het vandaan komt: de Eredivisie.”

Terrein verliezen

De Graaf baalt vooral van het feit dat de zaak niet door topmensen wordt opgelost, maar dat het inmiddels een juridisch getouwtrek is geworden. “Op deze manier verliezen we terrein op Europese competities waar het wel goed is georganiseerd en die commerciële sprongen maken. Je moet de hele boel omhoog tillen, anders ben je over tien jaar Luxemburg.”

Volgens de Cambuur-directeur heeft Nederland een groot probleem als de Europese prestaties straks wel gaan tegenvallen. “Het zou wel treurig zijn als we op dat moment moeten concluderen dat we alleen maar de bankrekeningen van juristen hebben gespekt en niks zijn opgeschoten. Dus kom aan tafel en los het op met elkaar.”

TIP: Pakt Cambuur de zege bij Foruna? De odd is 2.95!

Is de kritiek van de De Graaf terecht?

  • Ja
  • Nee
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie