Pröpper over afscheid Davy: “Had hij echt nodig”

Foto: Pröpper over afscheid Davy: “Had hij echt nodig”

Davy Pröpper beëindigde eerder dit jaar op slechts dertigjarige leeftijd zijn voetbalcarrière. Als middenvelder van PSV had hij er geen plezier meer in, tot treurnis van zijn broertje Robin Pröpper.

In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt de FC Twente-verdediger: “We wisten natuurlijk al jarenlang dat het bij hem speelde. Hij heeft dat elke keer kunnen onderdrukken, omdat je dan op het veld staat en je ding doet. Maar ik merkte wel dat hij niet altijd met plezier het voetbalwereldje in ging. Toen hij stopte, merkte ik wel dat er heel veel van hem af viel.”

Pröpper legt uit: “Dat hij het heel fijn vond dat de rust wedergekeerd was. Hij zijn eigen plan kan trekken en doen was hij wil. Dat had hij echt nodig. Ik merkte dat dit heel fijn is voor onze familie, maar ook voor zijn gezin. Dat die rust er nu is.” De verdediger noemt het ‘een struggle’. “Ik heb ook geprobeerd hem hierheen te halen. Zo van: ‘Kom dan even met mij voetballen. Misschien is dat nog leuk of gaan we samen ergens naartoe’. Maar voor hem was dat klaar. Het contrast was groot, maar daarna was het even vrolijk.” 

Zelf heeft Pröpper voorlopig geen plannen om te stoppen. “Meer dat ik ook wel besef dat voetbal niet alles is. Dat eromheen zoveel meer draait. Voetbal is echt ontzettend leuk, maar ik blijf dat zeker wel iets langer doen dan mijn broer. Maar ik weet dat er naast zoveel meer speelt dan alleen voetbal. Dat wil ik voor mezelf ook blijven ontwikkelen, dat wil ik altijd blijven doen.” 

TIP: Stunt Twente bij Fiorentina? Win 6,10 keer je inleg via Unibet!

Heeft hij de juiste keuze gemaakt?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie