NEC-fan (9) stuurt boze mail naar KNVB

Foto: NEC-fan (9) stuurt boze mail naar KNVB

De Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en NEC is van zondag 21 augustus naar donderdag 1 september geplaatst. De aanhang van de Nijmeegse club is daar niet over te spreken, waaronder de negenjarige Yannieck. 

Clubs hebben de mogelijkheid om uitstel te vragen voor Eredivisie-wedstrijden om de kansen in Europa te vergroten. AZ besloot daar gebruik van te maken met het oog op de play-offs tegen Gil Vicente in de Conference League. Het duel met NEC is daardoor verplaatst, maar ondertussen hadden zeshonderd NEC-aanhangers al een ticket binnen. De jonge Yannieck was er daar één van.

In een mail aan de KNVB laat de NEC-aanhanger van zich horen: “Ik ben Yannieck, negen jaar en ik kom uit Nijmegen. Ik ben heel erg fan van NEC. Aanstaande zondag was de wedstrijd AZ-NEC. Ik heb een kaartje gekocht maar toen kreeg ik te horen dat de wedstrijd was verplaatst naar donderdag 1 september om 21:00. En ik mag niet meer mee omdat het te laat is. Ik ben heel erg teleurgesteld.”

Ook NEC is ‘not amused’ door de late verplaatsing. De Nijmeegse club zal de supporters compenseren die niet naar het stadion kunnen op de nieuwe datum. Dat geldt ook voor Yannieck, die aan De Gelderlander laat weten dat het voor hem ‘te laat op de avond’ is. “Zo kort van tevoren de wedstrijd verplaatsen kun je niet maken naar alle supporters.”

TIP: Wint NEC van Groningen? Win 2,40 keer je inleg via Unibet!

Moet de KNVB dit voortaan anders oplossen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie