‘Ajax hoopt op nederlaag PSV’

Foto: ‘Ajax hoopt op nederlaag PSV’

PSV kan dinsdagavond een eerste stap zetten richting het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarvoor is een goed resultaat tegen Rangers FC in Glasgow gewenst, zodat het karwei volgende week in Eindhoven kan worden afgemaakt. De Eindhovenaren kunnen rekenen op twintig miljoen euro extra als plaatsing voor het miljoenenbal wordt afgedwongen meldt het Eindhovens Dagblad.

Voor PSV lonkt een bedrag van totaal ruim 35 miljoen euro als het zich plaatst voor de Champions League en bovendien kan er dan nog meer in het vat zitten. Uit de marketpool (tv-pot) kan PSV bij plaatsing ook nog eens 1,35 miljoen euro tegemoet zien van de totale drie miljoen. Plaatsen de Eindhovenaren zich niet, dan gaat zowat het hele bedrag naar Ajax, dat dan 2,7 miljoen euro opstrijkt in plaats van 1,65 miljoen. PSV houdt in dat geval slechts drie ton over.

Verbetering UEFA-ranking

Toch is het volgens het Brabants medium maar de vraag of Ajax hoopt dat PSV een nederlaag lijdt. Plaatsing van PSV kan zorgen voor een verbetering van de UEFA-ranking van de Eredivisie, waardoor een tweede vaste ticket voor de Champions League steeds dichterbij komt. Mocht Ajax een keer tweede worden in de competitie dan heeft het dan ook rechtstreeks toegang tot het miljoenenbal. Lukt het PSV zich niet om te plaatsen, dan komt het alsnog terecht in de Europa League waar ook de nodige punten te verdienen valt voor de UEFA-ranking.

TIP: 1.76x je inleg als er minstens 3 goals vallen in de wedstrijd Rangers – PSV!

Heeft Ajax baat bij een overwinning of nederlaag van PSV?

  • Overwinning
  • Nederlaag
1812+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie