Gio treft Van Nistelrooy: “Doet me denken aan mijn eigen beginperiode”

Foto: Gio treft Van Nistelrooy: “Doet me denken aan mijn eigen beginperiode”

Giovanni van Bronckhorst en Ruud van Nistelrooy nemen het in een rechtstreekse confrontatie tegen elkaar op, met een Champions League-ticket als inzet. Gio beseft dat Rangers FC top moet zijn om PSV van zich af te schudden.

Van Bronckhorst weet dat PSV een drukke zomer heeft meegemaakt. “PSV heeft deze zomer versterkingen gehaald en heeft een nieuwe trainer, dus ze spelen uiteraard anders dan vorig seizoen”, begon de oefenmeester maandag tijdens de persconferentie. Ze hebben veel ervaring binnengehaald, waarbij Luuk de Jong een van de belangrijkste spelers is. Hij heeft alles meegemaakt. Tegen Ajax vond ik ze goed spelen. PSV heeft een duidelijke speelwijze. Het is de laatste horde voor de groepsfase, dan is het normaal dat we een moeilijke tegenstander treffen.”

De topvoetballer van weleer denkt dat de verschillen klein zijn. “PSV heeft een goede wedstrijd gespeeld tegen AS Monaco om in deze fase van het toernooi te komen. Ze hebben veel wapens, goede koppers en dreiging aan de zijkant met creativiteit en snelheid. Het is een gebalanceerd team. Ook zij hadden vorig seizoen de teleurstelling van het niet halen van de groepsfase. Zij hebben dezelfde drang als wij, maar er is nog maar één ticket. Ik zie alle ingrediënten voor twee geweldige wedstrijden

Van Nistelrooy

Met Van Nistelrooy treft Van Bronckhorst iemand die hij goed kent. Ze stonden bij Oranje vaak samen op het veld. “Of ik hem toen al als trainer zag? Nee, maar ik zag mezelf toen nog niet eens als trainer. Laat staan anderen. Ik heb veel met Ruud samen gespeeld. Hij was een goede speler, maar ook als persoon was hij heel toegankelijk. Het succes dat we toen hadden met Oranje, kwam ook doordat we echt een team waren.”

De trainersloopbaan Van Nistelrooy doet Van Bronckhorst denken aan zijn tijd bij Feyenoord. “Ruud heeft nu de stap gemaakt naar het trainerschap. Begonnen in de jeugdopleiding van PSV, ervaring opgedaan en nu op eigen benen met de steun van Fred Rutten. Ruud krijgt bij PSV veel steun, dat doet me denken aan mijn eigen beginperiode bij Feyenoord. Het is voor mij als Nederlander apart en mooi om zo veel bekenden te zien.”

TIP: 2.90 voor een PSV-zege in Glasgow!

Maakt Rangers een goede kans?

  • Jawel hoor
  • Nee, weinig problemen voor PSV
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie