Perez betreurt Bergwijn-opmerking Kraay: ‘Och, Hans..’

Foto: Perez betreurt Bergwijn-opmerking Kraay: ‘Och, Hans..’

Steven Bergwijn was gisteren de grote man bij Ajax, met een hattrick tegen FC Groningen (6-1). Na afloop sprak de linksbuiten op ESPN met interviewer Hans Kraay Jr, die opmerkte dat Bergwijn ‘weer officieel op voetbal zit’.

“Ja, dat werd tijd, lang geleden”, glunderde Bergwijn. Studiogast Kenneth Perez werd ietsje minder vrolijk van de constatering van Kraay. “Och, Hans, man… ‘Je zit weer op voetbal’, die opmerking is wel geweest.”

De Deen wilde niet gelijk meegaan in alle euforie en wijst naar het wel héél zwakke Groningen. “Als je als Ajax heel veel meer geld hebt dan de rest, dan gaat dit wel vaker gebeuren. Dat gaan we dus vaker meemaken. Vaak kun je ook zeggen: ‘Jeetje, die tegenstander was ook helemaal niks.’ Dat is vaak het geval. Vandaag was het bij Ajax: één tikje even naar binnen en je hebt een vrije schietkans. Dat is best wel bijzonder.”

“Ze schieten schitterend in de hoek, daar niet van. Het zijn natuurlijk ook zeer goede buitenspelers.” Zo zag Perez hoe Bergwijn vlak voor hij uithaalde voor zijn eerste treffer nog even tegenstander Kasanwirjo van zich af zette. “Dit vind ik mooi van Bergwijn: hij zet vlak voor het eerste doelpunt even zijn lichaam erin, voordat de bal er is, waardoor de verdediger net uit balans is. Daardoor creëer je net even iets meer ruimte voor jezelf, om aan te nemen en de bal af te werken.”

Speeltuin Eredivisie

Perez noemt het ‘opvallend’ dat Bergwijn na zijn verloren jaren bij Tottenham Hotspur gelijk weer één van de beste spelers van de Eredivisie kan zijn. “Dat is niet eens een topclub in Engeland, Tottenham. Hier zal hij waarschijnlijk twintig plus goals maken. Wij hebben in Nederland onze eigen aparte competitie, op een of andere manier.”

De analist tipt dan ook: “Ik zou persoonlijk als topclub in het buitenland never nooit een speler uit de Eredivisie halen, want het is gebleken: zelfs uit dat zeer succesvolle Champions League-team van Ajax is bijna niemand geslaagd. Frenkie de Jong heeft het redelijk gedaan, maar de rest: allemaal niet. Hakim Ziyech, die de allergrootste speler ter wereld zou zijn…”

TIP: Houdt Sparta Ajax wel in bedwang? De odd is 6.40 voor een gelijkspel!

Bergwijn is de beste linksbuiten van de Eredivisie

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie