Seuntjens fileert Fortuna: “Ik ben heel boos”

Foto: Seuntjens fileert Fortuna: “Ik ben heel boos”

De knappe ontsnapping van vorig seizoen en de komst van Burak Yilmaz zorgden voor hoge verwachtingen, maar na twee competitieduels staat Fortuna Sittard nog op nul punten. Na de 3-0 nederlaag bij FC Twente was Mats Seuntjens furieus.

ESPN vroeg Seuntjens na afloop naar zijn gevoel. “Dat ik met schaamte van het veld afloop”, counterde de Fortuna-aanvoerder. Volgens hem ging ‘eigenlijk alles’ mis. “Kwalitatief, maar ook hoe we de wedstrijd ingaan. Vorig jaar waren we ook niet altijd beter, maar wonnen we ook wedstrijden. Maar in de spirit, in de houding, heb ik helemaal niets kunnen zien.”

Seuntjens zag er ‘niets van terug’. “We wilden met drie spelers drukzetten en daardoor speelde FC Twente vaak de lange bal. Dat dwing je daarmee af. Maar van de 133 tweede ballen in de eerste helft, waren er 133 voor FC Twente. De trainer gaf aan dat we mee moesten voetballen, maar als je dat vandaag ziet… Ik ga er geen niveau op plakken, want ik moet nog naar de kleedkamer. Dat ga ik niet doen. Maar het is echt schandalig. Ik houd me in, want ik ben heel boos.”

Reactie Ultee

Trainer Sjors Ultee was het eens met Seuntjens. “Je hebt wedstrijden dat je op je ondergrens uitkomt, maar dat-ie zo laag lag, had ik niet verwacht.” Zijn aanvoerder krijgt dan ook begrip. “Ik ben blij dat ik een speler heb die niet accepteert zomaar weggespeeld te worden. Vandaag is een hele grote min, maar als je je nu gek laat maken… Het niveau moet omhoog, nu naar onszelf kijken waarom dit vandaag gebeurd is.”

TIP: Wint Fortuna van Cambuur? Win 2,10 keer je inleg via Unibet@

Gaat Fortuna opnieuw onderin meedraaien?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie