Sparta verbreekt record, maar AZ pakt de punten

De tweede speelronde van de Eredivisie werd vanavond afgesloten met de clash tussen Sparta en AZ. Op Het Kasteel waren de supporters getuige van een bijzonder open wedstrijd, resulterend in maar liefst vijf doelpunten die nipt in het voordeel van de Alkmaarders werden verdeeld: 2-3.

En dat terwijl Sparta nog gigantisch uit de startblokken schoot. Sterker nog: de ploeg van Maurice Steijn heeft vandaag het veertig jaar oude record voor snelste doelpunt na de aftrap in een Eredivisie-wedstrijd verbroken: al na acht seconden lag de bal in het netje middels Vito van Crooij, die terug werd gevlagd voor buitenspel, maar dankzij een VAR-ingreep tóch mocht juichen.

Ommekeer AZ

Op slag van rust kwamen de gasten echter op gelijke hoogte. Vangelis Pavlidis, die midweeks al uitblonk in de 7-0 Europese zege op Dundee United, benutte een strafschop die werd toegekend na een overtreding van Bart Vriends op de Griek zelf.

Vervolgens greep AZ een kwartier na de theepauze ook de voorsprong: Dani de Wit volleerde van dichtbij binnen, op aangeven van Milos Kerkez. Lang genieten van die voorsprong konden Pascal Jansen en co echter niet; twee minuten later lag de bal middels andermaal Van Crooij namelijk al weer aan de overkant van het veld in het netje.

Kerkez matchwinner

Voldoende voor een punt was het echter niet, want dankzij een treffer van Kerkez in de 65ste minuut trok AZ toch nog aan het langste eind tijdens het hete avondje in Spangen. De ploeg reist derhalve met een goed gevoel richting het heenduel met Gil Vicente, in de play-off voor deelname aan de Conference League.

Scoreverloop: 1-0 (01′) Vito van Crooij, 1-1 (45′) Vangelis Pavlidis (strafschop), 1-2 (57′) Dani de Wit, 2-2 (59′) Vito van Crooij, 2-3 (65′) Milos Kerkez

TIP: 1.50x je inleg als AZ volgende week ook van NEC wint!