Kwakman looft verrassende Ajax-uitblinker

Foto: Kwakman looft verrassende Ajax-uitblinker

Ajax overtuigde vanmiddag enorm door FC Groningen met 6-1 van de mat te vegen. Analist Kees Kwakman was na afloop lyrisch over onder meer Kenneth Taylor, die goed speelde en dat ook bekroonde met een doelpunt.

“Bij Taylor waren denk ik niet echt verwachtingen, of had jij dat wel?”, vraagt presentator Jan-Joost van Gangelen op ESPN. “Laat ik het zo zeggen: in dit deelnemersveld misschien iets minder”, reageert Kwakman. “Er zijn spelers waar meer van wordt verwacht, daar is meer voor betaald. Van Taylor was het afwachten of hij in de basis zou komen. Uiteindelijk staat hij wel in de basis. Schreuder is volgens mij fan van hem. Hij doet het goed tot nu toe.”

Taylor vormde het middenveld met Edson Álvarez en Dusan Tadic. “Wat hij goed doet is dat hij dynamiek brengt op het middenveld. Hij maakt loopacties zonder bal. Ondanks dat hij linkermiddenvelder is komt hij ook aan de rechterkant uit. Volgens mij is hij links- en rechtsbenig.”

Opvolger Gravenberch

“Als je nu met het middenveld Tadic en Álvarez speelt, heb je iemand nodig die ook een beetje beweegt en loopacties maakt. Als Gravenberch was gebleven had Taylor misschien gedacht dat hij beter verhuurd kon worden. Uiteindelijk gaat Gravenberch weg en dacht hij waarschijnlijk: dit is mijn kans”, aldus Kwakman tot slot.

TIP: 6.25x je inleg als Ajax volgende week gelijkspeelt bij Sparta!

Taylor hoort vast in de basis bij Ajax

  • Eens
  • Ik heb nog zo mijn twijfels
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie