Schreuder was ondanks galashow erg boos in de rust

Foto: Schreuder was ondanks galashow erg boos in de rust

Ajax verpulverde vandaag FC Groningen, dat met 6-1 op de broek kreeg. In de rust was Alfred Schreuder desondanks allesbehalve helemaal tevreden, met name betreft het defensieve aspect.

Na afloop zegt Schreuder op ESPN: “Ik ben heel blij met de vertoning van de spelers. Ik heb een heel goed Ajax gezien, met veel dynamiek en variatie in het spel. Goede aanvaller, mooie goals. Verdedigend was het prima, buiten de 1-1.” Cyriel Ngonge sloeg toe uit een counter, waar met name Daley Blind en Owen Wijndal er niet goed uit zagen. “Als ik dan toch kritisch moet zijn, dan deden we het daar niet goed.”

“Daar ben ik ook boos over geworden in de rust. Zoiets kán niet gebeuren. Het heeft te maken met scherpte in je hoofd. De tegenstander mag niet het gevoel krijgen dat die counter erin zit, dat wij niet goed opletten. Je moet sneller schakelen in je hoofd.”

Sterke voorhoede

De grote uitblinkers waren flankspelers Steven Bergwijn en Antony. “Maar aan de andere kant hebben we de jongens goed in stelling gebracht. Dat hebben we goed gedaan, met een aantal keer van kant wisselen om ze één-op-één te krijgen. Antony was sterk en Brian Brobbey was een goed aanspeelpunt in de spits. Je zag toch veel momenten dat ze hem rondom de zestien zochten, waardoor je bij kan sluiten. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen. Ik vond dat hij het goed invulde, omdat je zag dat mensen hem zochten en dat betekent dat andere spelers iets meer ruimte krijgen.”

TIP: Wint Ajax bij Sparta? Win 1,22 keer je inleg en pak €40 aan freebets!

Dit is de best mogelijke startformatie van Ajax momenteel

  • Eens
  • Oneens, ik zou het anders hebben gedaan
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie