NEC luistert rentree Cillessen op met ruime zege bij Volendam

Foto: NEC luistert rentree Cillessen op met ruime zege bij Volendam

NEC heeft bij FC Volendam de eerste punten van het seizoen gepakt. Bij de terugkeer van Jasper Cillessen kwam de thuisploeg nog vroeg op voorsprong, maar rechtten de Nijmegenaren vervolgens de rug. Het duel eindigde in een afgetekende overwinning.

Het treffen tussen FC Volendam en NEC was er een van de terugkeren. Voor het eerst sinds 2009 speelde Het Andere Oranje een thuiswedstrijd aan De Dijk in de Eredivisie. Vorige week werd er verdienstelijk een punt opgehaald bij FC Groningen. Jasper Cillessen is terug in het Nijmeegse doel, na zijn afscheid elf jaar geleden. Net na het duel tegen FC Twente werd de transfer vanaf Valencia afgerond. Mattijs Branderhorst verhuisde zo naar de reservebank. In een leuke openingsfase werd duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen, om zo tot kansen te komen.

Al na elf minuten moest Cillessen ‘vissen’. Een splijtende pass van Benaissa Benamar bracht Daryl van Mieghem voor de vijandelijke goal, nadat hij de bal goed meenam was Cillessen eigenlijk al gepasseerd. Het leer kon zo eenvoudig in het doel worden geschoven. Niet veel later zag de Oranje-international er niet goed uit. Hij grabbelde bij een inzet van Derry Murkin, maar tot zijn opluchting ging de bal over het doel. NEC nam het initiatief over en draaide de wedstrijd om. Mikkel Duelund bereikte Elayis Tavsan met het hoofd, waarna de aanvaller met een droog schot doeltreffend afrondde. 

NEC zet door

Twee minuten later brak de ploeg van Rogier Meijer opnieuw uit. Pedro Marques zette goed het lichaam erin en gaf mee aan Oussama Tannane. De creatieveling maakte zijn eerste treffer voor NEC, door via de binnenkant van de paal het net te vinden. In deze slechte periode voor de gastheren viel ook Francesco Antonucci nog geblesseerd uit. Zijn vervanger Ibrahim El Kadiri ontpopte zich vervolgens wel tot gevaarlijkste man van het team. Zijn gevaarlijke inzet net voor rust werd echter gepakt door Cillessen. Even daarvoor kopte Robert Mühren al op de lat.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. NEC leek het wel goed te vinden en Volendam kon niet echt meer een vuist maken. Twee inzetten van El Kadiri, weer vanaf links naar binnenkomend, misten maar net doel. Een kwartier voor tijd beslisten de bezoekers het duel middels een Deense tandem. Lassa Schöne slingerde de bal fraai op het hoofd van Duelund, die knap binnen knikte. Het werd nog 1-4, waarmee NEC de eerste driepunter realiseert van het seizoen. Duelund was nogmaals belangrijk, dit keer met een steekpass op Jordy Bruijn die netjes afrondde.

Scoreverloop: 1-0 (11′) D.van Mieghem, 1-1 (17′) E.Tavsan, 1-2 (19′) O.Tannane, 1-3 (76′) M.Duelund, 1-4 (90′) J.Bruijn

Kan NEC richting de subtop gaan?

  • Ja
  • Nee
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:14
3+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
5+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
20+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
31+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
30+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
57+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
3+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
14:19
255+
‘Ajax wil aanval versterken met oude bekende’
14:02
41+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
13:49
0+
Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte
13:34
141+
Talpa onthult: deze twee heren vervangen Johan Derksen
13:21
109+
Derksen schrikt van uiterlijk Hélène: “Wat is er met haar aan de hand?”
13:04
63+
VI-mannen wijzen naar ‘de grote dildo’ na sneer Mark Rutte
12:47
259+
Robin van Persie naar andere Eredivisie-club dan Heerenveen?
12:32
170+
Kieft hekelt ‘slijmerig gedrag’ Kuijt en Janssen
12:17
405+
Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’
12:00
248+
De (te) hoge talentenlat van PSV
11:45
189+
‘Assistenten Ajax en Feyenoord in beeld bij Almere City’
11:30
59+
Van der Gijp stipt pijnpunt Twente-talent aan: “Vind hem niet verkeerd”
11:15
1236+
Verrassende Ajax-terugkeer voor Van der Sar?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie