‘Geweldig Depay-nieuws bij Barcelona’

Foto: ‘Geweldig Depay-nieuws bij Barcelona’

Memphis Depay hoeft niet per se weg bij FC Barcelona. Sterker nog: het lijkt erop dat de Nederlandse aanvaller aan zijn contract gehouden wordt. Eerder werd al bekend dat Barcelona Memphis van de hand doet of ervoor kiest om Pierre-Emerick Aubameyang te verkopen aan Chelsea. 

Dat laatste kan nog aardig lucratief worden voor de Catalanen. De 33-jarige aanvaller werd vorig seizoen transfervrij overgenomen van Arsenal, waar de voormalig aanvoerder van de club een contract tot aan deze zomer had. Barcelona maakte dankbaar gebruik van die mogelijkheid en contracteerde de international van Gabon. 

Bij Chelsea werkt in Thomas Tuchel een trainer die een groot fan is van de pijlsnelle aanvaller. De Duitse oefenmeester kent de spits nog van hun gezamenlijke tijd bij Borussia Dortmund, de club waarvan Arsenal Auba overnam voor een slordige 65 miljoen euro. De spits heeft op dit moment een geschatte transferwaarde van 15 miljoen euro, maar toch denkt Barcelona zo’n 25 miljoen euro te kunnen vangen. 

Aangezien Barcelona alle voetbal-inkomsten kan gebruiken en deze deal een stuk beter is voor Barcelona dan een transfervrij vertrek van Memphis, is het aannemelijk dat Memphis aan zijn contract gehouden wordt. Barcelona zit ruim in de aanvallers, maar rekening houdende met het drukke spelschema wegens het WK in combinatie met blessures en schorsingen wil de club sowieso één van de twee aanvallers behouden. 

Depay zou zelf al dicht bij een overeenkomst met Juventus zijn. De Italiaanse grootmacht wilde eigenlijk volgend jaar transfervrij toeslaan. Dat Memphis de kans krijgt om transfervrij te vertrekken, heeft die planning een jaar naar voren gehaald. Mogelijk kan Memphis de overeenkomst die hij deze zomer zou tekenen, in januari van een handtekening voorzien. Of onze landgenoot moet zijn laatste kans bij Barcelona aangrijpen om trainer Xavi Hernandez ervan te overtuigen hem tóch een belangrijke(re) rol te geven. 

TIP: Wint FC Barcelona van Real Sociedad? Pak 2.05x je inzet!

Waar ligt de toekomst van Memphis?

  • Bij Barcelona
  • Bij Juventus
  • Bij andere club
489+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie