Gullit vernietigend: ‘Ze leven nog in het verleden’

Foto: Gullit vernietigend: ‘Ze leven nog in het verleden’

Ruud Gullit heeft zich vandaag in niet te misverstane woorden uitgelaten over de situatie bij Manchester United, dat steeds meer een gevallen topclub dreigt te worden. Vorige week debuteerde coach Erik ten Hag nog met een 1-2 thuisnederlaag tegen klein duimpje Brighton & Hove Albion.

Gullit merkt dat clubs als Liverpool en stadsgenoot Manchester City inmiddels mijlenver voorliggen op The Mancunians. “Ze hebben een kans laten liggen om het voetbal te veranderen. Ze leven nog in het verleden. Ze praten te vaak over het team uit de jaren negentig. Als je ziet hoe sommige teams tegenwoordig spelen, dan loopt United achter. Pep Guardiola, Jürgen Klopp en Thomas Tuchel hebben veranderingen doorgevoerd en United is blijven hangen in het verleden.”

“Louis van Gaal en José Mourinho zijn goede coaches, maar er is een nieuw tijdperk aangebroken en United is niet meegegaan met de tijd”, vervolgde Gullit tijdens een evenement in Engeland, geciteerd door Voetbal International. Échte topspelers willen niet langer zomaar naar Old Trafford komen. “Ze willen naar Liverpool, Manchester City of Chelsea. United is niet meer het belangrijkste team in Engeland, zoals dat wel het geval was in het tijdperk met Sir Alex Ferguson. Dat is geweest. Ze moeten hun mentaliteit veranderen.”

Ten Hag

Over Ten Hag is Gullit enthousiast, maar de Tukker ‘zal sommige dingen wel moeten aanpassen aan zijn nieuwe club’. “Je moet leren begrijpen dat je wedstrijden niet alleen voetballend kunt winnen. Je hebt naast techniek ook kracht en uithoudingsvermogen nodig.” Alle harde kritieken maken dat niet eenvoudiger. “Er zijn vijf oud-spelers van de club die iedere dag over Manchester United praten. Dat is lastig. Als je dan niet wint, dan zie je dat iedere dag de eerste zes artikelen in de krant over United gaan. Iedere dag weer.”

TIP: Scoort Rashford tegen Brentford? Win 3,85 keer je inleg via Unibet!

Is United dit seizoen titelkandidaat in Engeland?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie