‘Schreuder en Slot als twee kapiteins, maar Alfred was de baas’

Foto: ‘Schreuder en Slot als twee kapiteins, maar Alfred was de baas’

Hedendaags zijn Alfred Schreuder (Ajax) en Arne Slot (Feyenoord) grote concurrenten, maar ooit flaneerden ze nog samen op het middenveld van NAC Breda. Dat was in 2002, toen Schreuder als dertiger een nog belangrijkere kracht was dan Slot (toen 24).

Oud-ploeggenoot Anouar Diba blikt terug met De Volkskrant: “Alfred was toen al de baas, zelfs onder de jongens die eigenlijk geen baas accepteren. Iedereen noemde hem ‘capitano’. Zijn wil was wet, maar hij kon het op zo’n respectvolle manier brengen dat je deed wat hij wilde. Hij raakte bij iedereen de juiste snaar. Arne kwam net van FC Zwolle in een best lastige, diverse groep, was zachtaardiger, al durfde hij zeker zijn mening te geven.”

“Het was een beetje twee kapiteins op een schip, waarbij Alfred duidelijk de kapitein was. Arne wilde ook wel invloed, maar stond nog een beetje alleen. Ze hadden respect voor elkaar, omdat ze allebei heel goed konden voetballen, het spel zagen, bij een rondo hoefden zij zelden in het midden. Maar Alfred zat al langer bij NAC, was de aanvoerder, kende iedereen, was goed met de trainer (Henk ten Cate, red.).”

Lokhoff

Ton Lokhoff merkt op dat de twee coaches destijds ‘een totaal ander karakter hadden’. “Alfred was meestal heel rustig, maar kon op het veld echt over-mijn-lijk zijn. Als controleur altijd bezig met de organisatie, ook buiten het veld. Arne was de mooie voetballer, de nummer tien.”

Toen Europees voetbal op het spel stond, stond Schreuder op. “Dat kon je aan Alfred wel toevertrouwen, die kon eindeloos met je in de kleedkamer situaties terughalen, voorzichtig aangeven wat er beter moest, maar je op het veld ook keihard op je flikker geven. Na afloop was-ie weer een superlieve man. Hij regelde van alles voor ons. Arne was bedeesder”, aldus Lokhoff tot slot.

TIP: Eindigt Ajax-Groningen in 3-0? Win 7,50 keer je inleg via Unibet!

Wie schat jij hoger in als coach?

  • Schreuder
  • Slot
  • Even hoog
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie