TRANSFERUURTJE: Ajax-record, De Jong-moddergevecht

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-record, De Jong-moddergevecht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Manchester United hengelt nog altijd naar Antony, maar The Red Devils sloegen welhaast steil achterover van verbazing toen Ajax zijn vraagprijs communiceerde richting Old Trafford. De Amsterdammers wilden naar verluidt 112 miljoen euro incasseren. Het standpunt van de regerend landskampioen van de Eredivisie met betrekking tot Antony is al een tijdje bekend: de international van het Braziliaanse nationale team mag onze hoofdstad alleen verlaten als daar een niet te weigeren geldbedrag tegenover staat. En volgens de Engelse media was die som dus 112 miljoen euro. Inmiddels zou H2 (Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra) wel een klein beetje bijgedraaid zijn, want nu zou Ajax ‘nog maar’ 94 miljoen euro verlangen voor zijn vleugelflitser. Ook dat megabedrag kan het United van coach Erik ten Hag echter niet betalen. Doen The Mancunians dat toch, dan wordt het transferrecord (86 miljoen voor Frenkie de Jong, red.) van de Amsterdammers verbroken.

Feyenoord gaat opnieuw een fors bedrag spenderen op de transfermarkt. Volgens Argentijnse media moet Ezequiel Bullaude de volgende topaanwinst worden in De Kuip. Journalist César Luis Merlo van TyC Sports stelt dat Club Deportivo Godoy Cruz en Feyenoord in onderhandeling zijn over Bullaude. Er zou een officieel bod zijn neergelegd van bijna zeven miljoen euro. Voor de Argentijnen zou dat de duurste uitgaande transfer aller tijden zijn, waar zeven miljoen euro aan het begin van de zomer nog een recordbedrag betrof voor Feyenoord. Bullaude staat nog tot medio 2024 op de loonlijst bij de Argentijnse club. De middenvelder, die ook voorin uit de voeten kan, werd eerder ook gelinkt aan AZ. De Alkmaarders wilden zo’n vijf miljoen euro voor hem neertellen, maar Feyenoord lijkt de strijd dus te gaan winnen door een aantal miljoenen extra op te hoesten.

Buitenland:

Frenkie de Jong blijft de gemoederen bezighouden, in Spanje én daarbuiten. FC Barcelona is zijn duurbetaalde spelmaker nog altijd liever kwijt dan rijk, maar de middenvelder zelf geniet met volle teugen van zijn leventje in Catalonië… Wat is er precies met hem aan de hand? De NOS komt vandaag met een uiteenzetting: “Frenkie de Jong is beland in een lelijk moddergevecht met de clubleiding. De Jong, die eerder al instemde met een uitgestelde betaling van achttien miljoen euro van zijn salaris, is door Barcelona voor het blok gezet: hij moet akkoord gaan met een salarisverlaging, of hij moet meewerken aan een lucratieve transfer.”

“Maar de populaire middenvelder wil gewoon in Barcelona blijven, volgens de voorwaarden die in zijn contract staan”, voegt de omroep daaraan toe. “Voorzitter Laporta doet in de media alsof hij De Jong graag wil houden, maar wijst ook telkens op diens hoge honorarium. Achter de schermen lijkt ondertussen alles uit de kast te worden getrokken om De Jong voor een forse transfersom naar de uitgang te bewegen, volgens de laatste berichten richting Chelsea.”

Matthijs de Ligt is blij met de transfer die hij gemaakt heeft van Juventus naar Bayern München, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het zuiden van Duitsland. De centrumverdediger en zijn vriendin Annekee Molenaar leven namelijk in een hotelkamer… In De Telegraaf geeft de international van het Nederlands elftal toe: “Mijn vriendin Annekee en ik leven nog vanuit een hotel. Dat is het enige dat nog een beetje lastig is. München is in Duitsland een erg gewilde stad om in te wonen. We zijn op zoek naar een mooie woning en hadden die ook wel gevonden, maar dan bleken ze pas over twee jaar klaar.” 

“Het is belangrijk om een thuis te hebben en dat heb ik nu nog niet”, aldus De Ligt. “Maar ik wil geen huis om maar een huis te hebben. Het moet de plek zijn, waar we ons de komende jaren fijn voelen. Ja, daarmee geef ik aan dat ik lang bij FC Bayern München wil spelen. Anders had ik ook niet voor vijf jaar getekend. In mijn carrière is dit op dit moment gewoon de perfecte stap.”

TIP: Verdien 8 keer je inleg als Bayern de Champions League wint!

112 miljoen?

  • Goede prijs voor Antony
  • Belachelijk
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie